Sürmen şu ifadelere yer verdi;

Sürmen, “Zaman zamana Türk futbolunda tartışılan konuların bugün geldiği aşama nedeniyle Trabzonspor Kulübü Derneğinin kurulları olarak bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Süper Lig bu sezonunda yalnızca Trabzonspor kaptanı olarak değil dürüstlük temsili olarak geçen sezonda TFF’nin kararları sezona damgasını vurmuştur. Futbolun toplumsal etkinlik olduğu bilinmesi gerekirken tamamen bireysel ekonomik ve sosyal çıkarlarından dolayı sahada oynanan futbola acımasızca müdahale eden hakemlerin yaptıklarının yanına kar kalması ve MHK tarafından korunması asla kabul edilemez. Bazı pozisyonların yanlış kararlarla sonuçlanması hoş görülebilir olsa dahi bazen VAR’a gidilmesi gereken pozisyonlarda bu sistemde faydalanmaması, tüm gözlerin gördüğünü görmemekte ısrar edilmesi kabul edilemez ve hoş görülemez. 

VAR’a başvurulmadan iptal edilen golün bir futbolcuya gösterilen yanlış kartın dahi şampiyonu tayin edebilecek bir ligde yönetimimizin teknik heyetimizin futbolcu ve taraftarlarımızın emeğinin çalınmasına sessiz kalamayız. Bazı takımların şampiyonluk yarışıdından son haftalarda kopmasıyla birlikte bazı hekim ve basın mensupları üzerinden ölülülerin diriltilmesine kimse cesaret etmemelidir. 

Ligdeki hakemlerin seçilme sürecine kimlerim hangi niyet ve açıklamalarıyla müdahil olduğu herkesin bildiği sırlardan değildir. Hakemlerin fiyat ödemeleri futbolumuzun göz göre göre kaosa sürükleyebileceği gibi bu saatten sonra futbol ailesinin hiçbir üyesinin adil olmaları beklenemez. 

Başkan yardımcımız Ertuğrul Doğan’ın resmi siteden gerçekleri anlatmasından Zekeriya Alp’in neden rahatsız olduğunu açıklamasından anlayamadığımız gibi TFF’den neden yapıldığını da anlayamadık. TFF de Alp’in açıklamasına imza atıp taraf olmuştur. Zekeriya Alp’e soruyoruz. Bunca yıldır sizi eleştiren yönetici ve teknik direktörlerden hangilerine cevap verdiniz. Hangilerini mahkemeye vermekle tehdit ettiniz. Mahkemeye vermekle tehdit etmek husumetin doğduğunu göstermektedir. Bundan sonra Trabzonspor aleyhine taraf olduğunuzu göstermektedir. Bizim geçmiş deneyimlerimizden öğrendiğimiz en büyük gerçek şampiyonluğa gittiğimiz her defansında gizli yerlerde bize pusu kurulduğudur. Gel bu defa alet olma istifa et. Çünkü biz bu sefer çıktığımız bu yoldaki tuzakları çok iyi biliyoruz. Sen taşlı engebeli bu yolda bizim için ufak bir çakıl taşısın. 

Bizlerse camiamızın ayağına taş değdirmemeye yemin ettik. Sizin ve gizli yerlerde pusu kurmaya çalışan zihniyetin istifasını bekliyoruz” dedi.