Trabzonspor'da iki gün önce (Çarşamba) HES ve Akyazı projelerinden sorumlu görevinden istifa eden Başkan Yardımcısı Zeki Öztürk Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyeliği'nden de istifa etti. Öztürk'ün, görevlerinden istifasının ardından daha önce karar verilen stat tasarımını resmi twetter hesabından da yalanlaması sonrasında bu kez yönetim kurulu üyeliğinden de istifa etti. 
Öztürk şu açıklamayı yaptı:

TRABZONSPOR KULÜP BAŞKANLIĞI’NA VE KAMUOYUNA  

Mensubu olmaktan şeref ve onur duyduğum ve bir taraftarı olarak kalmanın hazzı ile hayatımı devam ettireceğim Trabzonspor’un, Akyazı Stadyumu ve HES ten sorumlu Başkan Yardımcılığı görevlerinden 30.07.2016 tarihinde ve yönetim kurulu üyeliğinden bugünkü tarih itibarı ile aşağıdaki nedenlerle ayrılma  gerekçelerimi camiamıza arz ediyorum.   


Malumlarınız olduğu üzere, son kongre ile Sayın Muharrem Usta başkanlığındaki yönetimde görev aldım. Bu listeye girmemdeki amaç diğer yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımda da olduğunu düşündüğüm yönetici vasıflarını taşımamdı.  

Bu sebepledir ki yönetim kurulu görev dağılımında, şahsi şirketlerimin faaliyetleri kapsamında da olan üst yapı inşaatı, HES inşaatı ve proje deneyimlerim nedeni ile   Akyazı Stadyumu ile Türkiye’de  spor kulüpleri içerisinde sadece Trabzonspor’da olan HES santrali; Bordo Mavi Enerji AŞ HES Projesinden sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Bordo Mavi AŞ Yönetim Kuru Başkanlığı görevlerine getirildim.  

HES Projesi, Yaklaşık 90 Milyon TL ye mal olacak ve temin edilecek kredi ile yapılacak bir projedir.  Bu proje ile kredi geri ödemesi inşaat süresi dahil  8-10 yılda tamamlanacak olup, altın yumurtlayan tavuk misali   yıllık 18-20 Milyon TL civarında gelir getirecek projedir.  Bu sebeple doğruluğuna inandığım ve Trabzonspor’a bu projeyi kazandıranlara şükranlarımızı sunduğum HES Santralinin yapımı ile ilgili EPDK’ ya bağlı sürecin    daralması nedeniyle ( Bu yıl içinde inşaata başlanılmaması durumunda lisans iptali söz konusu)  hızla çalışmalara başladım.  

Ancak Kulüp Başkanı Sayın Muharrem Usta ve iki yöneticinin HES Projesini yapmak yerine satmaktan yana tavır almaları nedeniyle içine düştüğümüz anlaşmazlık gereği, Kulübün zararına gördüğüm satış  işlemine dahil olmamak için Bordo Mavi Enerji AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığından  yaklaşık 3 ay önce ayrıldım.

Akyazı  Stad Koordinatörlüğü görevime ise devam ettim.  Trabzon Şehrine, Trabzonspor Camiasına ve bu stadı Trabzonspor ‘a kazandırmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan siyasi iradeye karşı mahcup olmamak için, gece gündüz demeden ve şahsi işlerimi de bir tarafa bırakarak öngörülen tarihte stadın yetiştirilmesi için her türlü çabayı sarf ettim. Her aşamada da bulunduğumuz pozisyonu ve iş takvimini ilgilileri ile paylaştım.

Bu çerçevede Akyazı stadyumu ile ilgili olarak daha önceden belirlenen ve UEFA, TFF kuralları gereği olmazsa olmazları çalışma arkadaşlarımız ile birlikte belirleyerek, Türkiye’deki benzer stadları da inceleyip,   26 maddelik rapor halinde,   Gençlik Ve Spor Bakanlığına klup adına sunduk. Bunların bazıları (skorboard, hibrid çim, koltuk kaliteleri v.s) hemen dikkate alınıp bazıları ise açılışı engellememek üzere  sonraya bırakıldı.

Yönetici olmamın ötesinde bir Trabzonsporlu olarak, stadyumun sezona yetişmemesi halinde yıllık yaklaşık 50 Milyon TL civarında bir gelir kaybımızın olacağı yanında, yapılacak spekülasyonların tahribatını öngörerek ilgililerle yazılı ve görsel olarak durumu paylaştım. Ancak yetkimde olan bu konularla ilgili sürecin zarar görmemesi için, bitiş tarihi ile ilgili tespitlerime rağmen, hiçbir şekilde menfi ya da müspet bir basın açıklaması da yapmadım. Gerek üstlendiğim görevlerde gerekse Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi olarak bulunduğumuz pozisyonda, işlerin yürütülmesi konusunda Sayın Başkan Muharrem Usta’nın yönetim kurulunu yok sayarak, yanında bulunan iki yönetici ile birlikte karar almasından dolayı ters düşmemize rağmen Trabzonspor’un zarar görmemesi için   birkaç kez kendisi ile bu şekilde çalışamayacağımızı görüştüm.

Buna rağmen herhangi bir gelişme olmaması nedeniyle de Başkan Yardımcılığı görevimden istifa dilekçemi   30.07.2016 tarihinde Yönetim Kurulu’na sundum.  Kulüp Yönetim Kurulu üyesi olarak kalmaya ise devam ettim.  Ancak, çalışmalarımız arasında bulunan stad koltuk rengi belirleme çalışmamızın Sayın Başkan tarafından yok sayılması yönetim kurulu üyesi olarak da kalmamı imkânsızlaştırmıştır.

Şöyle ki; çalışmalarımız arasında bulunan stad koltuk rengi belirleme çalışmaları çerçevesinde yaptığımız 7 ayrı tasarımı kulüp resmi internet sitesinde 28.01.2016 ile 08.04.2016 tarihleri arasında taraftarımızın değerlendirip oylamasına sunduk. Bu kapsamda boş bir tasarım ile kalemini de aynı siteye koyup yeni alternatif belirlemesi için taraftarın tasarım ve önerisine sunduk.

Bu çalışmadan  aldığımız sonuçları önce teknik ekip olarak çalışıp değerlendirmelerimizi yapıp 24.04.2016  tarihli Yönetim Kurulu toplantısı öncesi Başkan ile görüşüp onayını alarak belirdiği alternatifi diğer alternatiflerle Yönetim Kurulu’na sunduk.

Başkanın öngördüğü tasarımı Yönetim Kurulu olarak kabul ettik. Kabul  edilen tasarım uygulanmak üzere, 2 gün sonra stad inşaatından sorumlu TOKİ yetkililerine sunduk. İkazımıza konu olan pek çok durumda olduğu gibi Başkanın onayı ve Yönetim Kurulu kararı ile yaklaşık 3 ay önce alınmış olan bu kararı, Sayın Başkanın görevlerimden istifadan sonra 04.07.2016 tarihinde tweeter hesabından yayınladığı, ‘’Bu görünüm olmayacak. İşin üzerindeyiz arkadaşlar. Modern ve şık bir dizayn olacak’’   tweeti ile zor da olsa bir araya gelen ve karar alan Yönetim Kurulu’nun kararlarının hiçbir anlam taşımadığını bir kez daha görmüş oldum.