Trabzonspor’da dün akşam gerçekleştirilen olağanüstü yönetim kurulu toplantısının ardından futbolcular Onur Recep Kıvrak, Burak Yılmaz ve A Takım Profesyonel kadrosuna yönelik alınan kararların yankıları devam ediyor. Camianın bir bölümü yönetim kurulunun aldığı kararı desteklerken, bir kısım ise yanlış bir uygulama olduğunu savunuyor.

HACISALİHOĞLU: "ARZU EDİLEN VE SEMPATİ DUYULAN BİR UYGULAMA DEĞİL"

Bordo-mavili kulübün Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, alınan kararları bir kesimin tartışmasının doğal olabileceğini belirterek, "Bu konuda yönetim bir karar aldı ve açıkladı. Bu arzu edilen ve sempati duyulan bir uygulama tabii ki değil. Hani olmasaydı, bunlara sebep gerekçeye ihtiyaç duyulmasaydı ama olmuş. Artık bu konuları tartışmadan önümüze bakmalıyız” dedi.

Bordo-mavili kulübün maddi manevi her türlü menfaatini en çok düşünecek olanın görevdeki yönetim olduğuna dikkati çeken Hacısalihoğlu, "Hem sorumluluk onun üstündedir hem de konuların muhatabı doğal olarak odur. O açıdan kulübün hayrına olmayan bir işi yapmayız. Yönetimler her şeyi anlatmayabilir. Hem kişilere hem kurumlara zarar vermemek için bazı şeylerin ana başlıklarını anlatır, detaylarını anlatmayabilir. Konuya böyle bakmak lazım." diye konuştu.

Hacısalihoğlu, Trabzonspor'da alınan kararın ardından futbolcuya dayalı düzenin artık son bulduğu yorumlarına ilişkin soru üzerine, "Bunu değerlendirecek olan taraftarlardır. Bugüne kadar yazılanların çizilenlerin içinden doğruları bulup bunları bir potada değerlendirecek olan onlardır. Ondan sonra doğru mu, yanlış mı karar verirler. Olaya sadece bugünkü sonuç itibarıyla bakmak ve değerlendirmek yanlış sonuç doğurur." ifadelerini kullandı.

TARAFTARIN TAKIMI DESTEKLEMESİ LAZIM
Hacısalihoğlu, bu tür kararların Trabzonspor'da ne ilk ne de son olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Böylesine yoğun bir çalışma ortamı olan yerde bu ve buna benzer olaylar arzu edilmese de maalesef yaşanır ve yaşanacaktır da. Şimdi önümüzde Fenerbahçe ile oynayacağımız önemli bir karşılaşma var. Bu maçta Trabzonspor'un, en iyi futbolu ortaya koymak, en iyi neticeyi almak için çalışması lazım. Taraftarların da hep birlikte takımı desteklemesi gerekir. Her zaman söylüyorum, asla kişilerin taraftarı olmayalım, yalnızca bu kulübün taraftarı olursak sorunları zaten çözmüş oluruz."

"ETKİSİ OLUMLU MU OLUMSUZ MU OLUR BAKACAĞIZ"

İhtiyaç duyulması durumunda bu gibi kararların her zaman alınabileceğini, kararların futbolcuları da etkileyebileceğini ifade eden Hacısalihoğlu, "Kulüp sürekli faaliyet olan bir kurum. Bu kararlara benzer sebepler, ihtiyaçlar olursa bu veya başka yönetim bundan önce olduğu gibi yine bu gibi kararlar alabilir. Gönül ister ki hiç böyle bir ihtiyaç olmasın. Bir kadro içerisinde olan bir değişiklik, bir hareket mutlaka diğer oyuncuları da etkiler ama bu olumlu mu olumsuz mu olur hep beraber bakacağız" diye konuştu.

Bu konuda teknik direktör Ünal Karaman ile görüşeceklerini ifade eden Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

"Bakılacak, kim kaptanlığa getirilecek, bu konuşulacak. Teknik heyetin fikirleri alınarak bir değerlendirme yapılacak. Şartlanmışlık ve alınmış bir karar yok. Bu karar da kulübün menfaatlerine göre değerlendirilecektir."

Hacısalihoğlu, teknik direktör konusunun yönetim kurulu toplantısında gündeme gelip gelmediğine ilişkin ise "Şu anda yönetimin böyle bir gündemi yok." yorumunu yaptı.

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Trabzonspor'da 100 bin liralık cezanın da prime tabi olan tüm grubu kapsadığını sözlerine ekledi.