61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor alt yapısında kalecilik yapan ancak sonrasında futboldan kopan Roman Dolidze, dövüş sanatlarında adını dünyaya duyurdu. Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları bulunan Dolidze, son olarak Karma Dövüş Sanatları Organizasyonu olan UFC ile anlaşma imzaladı. Dolidze, UFC’nin efsane sporcusu John Jones’e Anthony Smith ile yapacağı maç öncesi eğitim veriyor. 

Dolidze’nin, John Jones’e eğitim verdiği videonun internete yüklenmesi ise Dolidze’yi bir anda gündem yaptı. 

matchtv.ru’nun ropörtaj yaptığı Dolidze, Trabzonspor günlerinden de bahsetti.  Gürcistan doğumlu olan Dolidze, burada futbol oynamaya başladığını kaydederken kendisi adına fazla bir seçenek olmadığını da belirtti. 

Futbol oynamaya başladıktan sonra kaleci olmaya karar verdiğini anlatan Dolidze, “16 yaşındayken, Trabzonspor gençlik ekibine alındım. Oradan sonra Ankaragücü’ne geçtim. Fakat kaleciler kendini göstermeye başlayınca bende çok genç olduğum için adı çok az bilinen bir ikinci lig ekibine gönderildim. 
Orada hedeflediğim yüksekliğe ulaşamayacağımı fak edince, bende farklı çalışmalara odaklanmaya karar verdim” dedi. 

Ailesinin her zaman eğitimden yana olduğunu kaydeden Dolidze, annesinin bir doktor, babasının mühendis ve dedesinin de asker olduğunu ifade etti. 

Çalışması şartıyla Türkiye’yi gitmesine izin verildiğini kaydeden Dolidze, en büyük zorluğu ise dil konusunda yaşadığını kaydetti. 

Dolidze, “Genel olarak her şartlarda anlaştım. Çünkü Türkiye’dey taşındığımda Gürcü kulüplerinde oynayan ve yağmur yağdığında mutlu olan 16 yaşında bir adamdım. Toprak yumuşaktı ve düşmesi zor değildi. Sonra kendimi Shota, Arcil ve Michael Petkovich’in oynadığı profesyonel bir kulüpte buluyorsun. Tesislerde yaşıyorsun, para kazanıyorsun ve neredeyse hiç bir şey harcamıyorsun” dedi. 

Türkiye’den ayrıldıktan sonra Ukrayna’da Üniversiteye başladığını kaydeden Dolidze, “2008’de Odessa’da üniversiteye girdim” dedi.