Spor Toto Süper Ligde Trabzonspor, Hakem Ümit Öztürk’ün skandal performansıyla Galatasaray’a 3 -1’lik skorla mağlup oldu. Maçın ardından konuşan Trabzonspor Yusuf, “Hocam bana nerede görev verirse orada en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Oynadığım pozisyonda takıma nasıl katkı vermek için oynuyoruz. Bu pozisyonda oynadığım için mutluyum. Takımı yönlendirip atağa kaldırmaya çalışıyorum” dedi. 

İlk yarı ve ikinci yarı değerlendirmesi yapan Yusuf  "ilk yarıda Zargou ile beraber oynadık. Defansif futbol oynamaya çalıştık. Bu bizim için pek de iyi olmadı. Çok fazla atak yapamadık. İkinci yarı daha iyi oynadık. Maçın başlarına iyi başlayamadık. Yedigimiz gollerden sonra geriye döştük. İkinci yarı çok daha farklı bir Trabzonspor sahaya çıktı."

 Maçın hakemine tepki gösteren Yusuf "şimdi bizler, biz Trabzonspor camiası olarak futbolcuları olarak bahanelerin arkasına saklanacak camia değiliz. İlk  penaltı değil. VAR'a bakılıyor sonrasında penaltı veriliyor. Ekuban’ın ikinci yarı pozisyonunda vara bakılıyor penaltı verilmiyor. Bahanenin arasına  saklanacak futbolcu değiliz. Camiada değiliz. Canımız acıyor. İnanın çok üzülüyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalııyoruz. O savaşı vermeye çalışıyoruz. O mücadeleyi verirken bir yandan aynı etki olmuyor. Bariz hatalar oluyor. Biz insanları yargılamak istemiyoruz ama üzülüyoruz. Stitem etmek istemiyorum. Soyunma odasına baktığınızda elimizden o pozisyonları atsak penaltı verilse çok farkıl olacak. Puan sıralamasında iyi yerde olacağız. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Gerçekten canımız yanıyor.