Bundan önceki dönemlerde ‘yıldız’ transferlerle kadrosunu güçlendiren Fırtına, bu sezon yaşanan maddi sıkıntılar sebebiyle Başkan Ahmet Ağaoğlu yönetiminde kemer sıkma politikası uygulamaya başladı. Bu planlama doğrultusunda kulüp içerisideki en büyük değişiklik futbol takımı kadrosunda yaşandı.

Takım bütçesini düşürmek ve kâr-zarar tablosunda artıya geçmek isteyen Bordo- Mavililer, transfer döneminde Uğur Demirok, Jan Durica, Tomas Hubocan, Okay Yokuşlu, Matus Bero, Aytaç Kara, Fabian Castillo, Ramil Sheydaev ve Dame N’Doye ile yollarını ayırdı.

Bu 9 ismin bonservisinden toplamda 9.9 milyon Euro (73 milyon TL) kasasına koyan Karadeniz ekibi, aynı zamanda yaklaşık 8.7 milyon Euro’luk (64.1 milyon TL) bir maaş yükünden de tasarruf sağladı.

Taraftarın takdirini kazandı

Teknik direktör Ünal Karaman ve oyuncu izleme ekibinin raporları doğrultusunda Trabzonspor, bu 9 ismin boşluğunu maliyeti uygun futbolcularla doldurdu. Kadrosunu Majid Hosseini, Zargo Toure, Zeki Yavru, Vahid Amiri, Anthony Nwakaeme ve Caleb Ekuban ile güçlendiren Fırtına’nın kasasından toplamda 2.1 milyon Euro (15.4 milyon TL) çıktı.

Karadeniz devi yeni transferlerine de bu sezon toplamda 3.2 milyon Euro (23.6 milyon TL) maaş ödeyecek. Bordo-Mavililer’in geçmiş dönemlerin aksine bu sezon 14.3 milyon Euro (98 milyon TL) kâr sağlaması ve lige iyi başlanması taraftarın da takdirini kazandı.

(Fanatik - Atalay Özçelikli)