Trabzonspor, 72 puan dağıtılan ligin 24 haftalık bölümünde 30 puan kazanırken 42 puan kaybederek ligde tarihinin en kötü performanslarından birini gösterdi.

Ligde 24. hafta sonunda 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 10 mağlubiyet ile 30 puan toplayıp 10. sırada yer alan bordo-mavililer, düşme hattının ilk sırasında yer alan Sanica Boru Elazığspor'dan 3 puan fazla toplayabildi ve tehlikeli bölgeden uzaklaşamadı.

Kan değişikliği fayda sağlamadı

Ligin 19. haftasında Sanica Boru Elazığspor'a deplasmanda 3-1 yenildikten sonra Teknik Direktör Şenol Güneş'in takımdan ayrılmasının ardından göreve getirilen Tolunay Kafkas da kötü gidişatı durduramadı.

Teknik Direktör Güneş yönetiminde 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyet ile 24 puan toplayan bordo-mavililer, düşme hattının 4 puan önünde 10. sırada yer alırken, Tolunay Kafkas ile sıralamadaki yerinden kurtulamadı.

Karadeniz ekibi, Teknik Direktör Tolunay Kafkas yönetiminde ligde 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ile düşme hattının 3 puan önünde bulunuyor.

Bordo-mavililer, Kafkas döneminde Gaziantepspor'u 4-1, Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yenerken, Sivasspor ve Kasımpaşa'ya 2-0, Fenerbahçe'ye ise 3-0 mağlup oldu.

Attığı yediğinden fazla

Trabzonspor, Kafkas döneminde oynadığı 5 lig maçının 3'ünde gol atma başarısı gösteremedi.

Karadeniz ekibi, bu 5 maçta 5 gol kaydederken kalesinde ise 8 gol gördü.

Kafkas dönemindeki 5 maç

Trabzonspor'un Teknik Direktör Tolunay Kafkas döneminde ligde oynadığı 5 maç ve aldığı sonuçlar şöyle:
Trabzonspor-Gaziantepspor........: 4-1
Sivasspor-Trabzonspor............: 2-0
Trabzonspor-Fenerbahçe...........: 0-3
Mersin İdmanyurdu-Trabzonspor....: 0-1
Kasımpaşa-Trabzonspor............: 2-0