Süper Lig'de son 10 maçta yenilmeyen Trabzonspor, Konyaspor karşısında şanssızlığını yine kıramadı. Bordo-mavililer, 2013-14'ten itibaren yeniden Süper Lig'de mücadele etmeye başlayan rakibi karşısında deplasmanda galibiyet sevinci yaşayamadı. Son 5 sezonda Konyaspor karşısında deplasmanda 4 beraberlik 2 mağlubiyet alan Fırtına, Konyaspor'u en son 2010-11 sezonunda deplasmanda 2-1'lik skorla mağlup etmişti. Dün de öne geçti ama yine kazanamadı.

DIŞ SAHADA 22 PUAN ALDI
Bordo-mavili takım dış sahada bu sezon zorlanıyor. Trabzonspor, şu ana kadar oynadığı 16 müsabakada 5 galibiyet, 7 beraberlik aldı ve 4 kez de kaybetti. Attığı 22 gole karşılık ise kalesinde 24 gol gördü. Dış sahada 22 puan toplayan Karadeniz ekibi, deplasman puan sıralamasında ise beşinci sırada yer aldı.

9'UNCU BERABERLİK
Trabzon ile Konyaspor, Süper Lig'de 36. kez karşılaştı. Bu periyotta Fırtına'nın 18-9 üstünlüğü bulunuyor. 9 müsabakada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, bu periyotta 54 kez fileleri havalandırdı; 39 gol yedi.

9 GOL 2 FUTBOLCUDAN
Bordo-mavili takım bu sezon deplasmanda 22 gol atarken, 9'u Rodallega ve Nwakaeme ikilisinden geldi. Rodallega 5, Nwakaeme ise 4 kez fileleri havalandırdı. Onları 2'şer golle Novak, Abdulkadir Parmak ve Sosa takip etti. Ekuban, Abdulkadir Ömür Yusuf ve Amiri ise dış sahada birer gol kaydetti.