Trabzonspor, Alanyaspor'u deplasmanda 2-1'lik skorla mağlup ederken bordo-mavililerde performansı belki de en çok tartışılan isimlerden biri Kucka oldu. Kucka ile ilgili bugün Habertürk Trabzonspor Muhabiri Haluk Ayyıldız, köşe yazısında dikkat çeken bir iddia gündeme getirdi. Ayyıldız'ın iddiasına göre Kucka, 20 yaşındayken Trabzonspor'a teklif edilmiş. Ancak o dönem bordo-mavililerin başında bulunan Şenol Güneş, bu ismi istemedi. 

İşte Haluk Ayyıldız'ın köşe yazısından o bölüm: 
*Daha dün gibi hatırlıyorum... Kucka, 20 yaşında Trabzonspor’a teklif edilmişti. Dönemin hocası Şenol Güneş “Yetersiz” diyerek istememişti. Gel zaman, git zaman Kucka Trabzonspor’a transfer edildi, hem de Milan’dan... Hep derim: Şenol Hoca yüksek kariyerli de olsa bir futbolcuyu istememişse vardır bir sebebi. Şimdilerde Kucka’nın performansına bakıyorum da “Şenol Hoca” haklıymış diyorum.

Aslında Trabzonspor, çok istekli ve arzulu başladı. Fakat Uğur Demirok’un inanılmaz hatasını affetmeyen Emre Akbaba, golünü attı. Kısa süreli şok geçiren Bordo- Mavililer afalladı. Toparlandığı dakikalarda Welinton’un Sosa’yı düşürmesi bence net penaltıydı ama Serkan Çınar’ın “devam” kararı şaşırtıcıydı.

Rıza Hoca’nın yanlışlarıyla devam edelim. Olcay Şahan bitik, bunu herkes görüyor. Neden ısrar ediyor, anlamış değilim. İlk yarıda hiçbir şey yapmadı ve inanın 10 kişi oynadılar. N’Doye değişikliği nihayet gerçekleştiğinde Alanyaspor da panikledi"