Trabzonspor’un Ankaragücü’ne konuk olduğu ve sahadan 3-0 galip ayrıldığı maça damga vuran ‘Kuzeyin Hatunları’ isimli taraftar grubunun kurucusu Seray Yılmaz, 61saat.com’un sorularını yanıtladı.

Grubun isminden de anlaşılacağı gibi sadece bordo mavili bayan taraftarların oluşturduğu taraftar grubu bu alanda bir ilke imza attı. ‘Kuzeyin Hatunları’ taraftar grubu bordo mavili takımın ilk bayan taraftar grubu olarak tarihe geçti.

-    Grubun kurulma amacından ve kuruluş sürecinden bahseder misin?
Grubumuzdaki tüm üyelerimiz zaten tüm maçlarda tribünde yerini alıyordu. Biz kadınlar olarak bir olmak istedik ve toplandık. Öncüsü de ben oldum, bu güzel toplanmaya vesile olduğum için açıkçası çok mutluyum . Gruplaşma için değil, kadınlarımızın gücünü göstermek için, birlik beraberlik içinde olup herkese örnek olmak için bu grubu kurdum. Grubumuzun ikinci kuruluş amacı ise diğer takımların kadın tribün grupları ile tanışmaktı. Biz yola çıkarken öncelik olarak bunun için çıktık. Diğer takımların tüm kadın tribün grupları ile sosyal medya aracılığıyla görüştük. Daha sonra çok güzel dostluklar kurduk. Sevdamız için yollara düştüğümüzde, onlar için de gidiyoruz.Aynı şekilde onlar da bizim için geliyor. Bunun için de çok mutluyuz. 

-    Kuzeyin Hatunları grubunun bundan sonraki hedefleri nelerdir?
Grubumuzun ilk hedefi çoğunluklu bir kadın topluluğu olmamızdı. EkoLig raporundaki %18’lik oranı %25’lere çıkartmak istiyoruz. Tribün kadınlar ve çocuklar ile çok daha güzel, bizler inanıyoruz ki tribünde kadınlar ve çocuklar olduğu sürece çiçekler açacak. Önceliğimiz deplasmanlarımız, sevdamız için gözümüzü kırpmadan yollara düşmeyi düşünüyoruz. Sevdamız için yapmayacağımız şey yok. Daha sonra kızlarla yemek etkinlikleri, diğer kadın tribün gruplarımız ile buluşma etkinlikleri yapmayı düşünüyoruz. Stadyumda şu anlık yer talep etmiyoruz.Tüm tribün gruplarımızı tek çatı altında  görmek öncelikli hedefimiz. Çünkü hepsinin ayrı ayrı güzel yaptığı işler var. Emeklerine sağlık ama “bir” olunca çok daha güzeller ve biz bu tribünü böyle daha çok seviyoruz.

-    Grubunuz kaç kişiden oluşuyor?
Son durumumuza bakılacak olur ise 200-250 civarı kadın arkadaşlarımız mevcut. Bu arkadaşlarımızın arasından farklı deplasman şehirlerimizde olan, gurbetteki arkadaşlarımız da var. Ellerinden geldiğince onlar da bizimle deplasmana gelmeye çalışıyor.

-    Sosyal medyada kısa sürede gündem oldunuz ve olumlu tepkiler kadar olumsuz tepkiler de aldınız. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?
Olumlu tepkiler için tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Trabzon denildiğinde kadınlarımızı el üstünde tutanları görürsünüz.  Gerçekten bizim memleketimiz bir başka, her yerden çok fazla destek mesajları geldi. Diğer tribün gruplarımız da desteklerini esirgemiyorlar. Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz. Arkamızda dağlar kadar sağlam bir topluluk olduğuna inanıyoruz ve onlar için daha çok çalışacağız. Onları utandırmayacağız . Olumsuz tepkiler için saygı duyuyoruz. Eleştiriye her daim açığız. Bir yanlışımız ve bir kusurumuz olduğu zaman bunun gelinip bize söylenmesi öncelikli tercihimizdir. Olması gerekenin de bu olduğunu düşünüyorum.Her taraftarımızın fikri bizim için çok değerli, çok önemlidir. Bir çok fikir dinledim bu yola çıktığımızda, güzel yaklaşımlı hiç kimseyi geri çevirmedik ve düzeltmeler yaptık. Bu konuda görüldüğü gibi, hayatta da böyledir. İyi şeyler değil kötü şeyler konuşulur ve ön planda tutulur. Saygı duyuyoruz. Kadınların gücünü her yerde diğer kadın tribün gruplarımız ile beraber göstereceğimize inanıyoruz.Hemen başarılı olunmaz. Başarıyı yakalamak için öncelikle cefasını da çekmek gerekiyor. Bu yolda bizi yıldırmaya çalışanlar olacaktır, destek çıkanlar da olacaktır. Biz hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz.

-    Ankara deplasmanına gitme sürecinde neler yaşandı?
Ankara deplasmanı için gelmek çok istiyorduk. Güzide kardeş kulübümüz Ankaragücü’müzün kadın tribün grubu ile de görüşmek çok istedik. Sağ olsunlar bizleri davet ettiler. Çok da güzel karşıladılar. Bizler de inşallah onları davet edeceğiz.Bilet sisteminden dolayı misafir tribününden giriş yapamayacağımızı biliyorduk ama bizler o maça gitmek için her şeyi göze almıştık. Trabzonspor passoliglerimizi süreli iptal ettirip Ankaragücü passoligi çıkarttırdık ve Güney Kale Arkasında çok güzel bir şekilde ağırlandık. Kardeş takımımızın kadınları ile omuz omuza takımlarımızı destekledik. Öncelikle arma uğruna stadyum stadyum dolaşan kadınlarımıza, daha sonra da tüm Ankaragücü taraftarına teşekkür ediyoruz. Trabzon onlara deplasman değil. 

-    Trabzonspor’dan veya taraftar gruplarından sizinle iletişime geçen oldu mu?
Bazı gruplarımızın yöneticilerinden bizler ile iletişime geçen oldu. Güzel dileklerini ilettiler. Her zaman arkamızda güzide takımımızın gruplarının olduğunu bilmek güzel. Arma için ve onlar için daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Ünal Karaman ile iletişim kurduk ve bir görüşme sağladık, kendisi ile çay içme ve muhabbet etme fırsatı bulduk. Bizleri çok destekledi, desteklerini bizlerden esirgemeyen sayın Başkanımız Ahmet Ağaoğlu’na sayın Teknik Direktörümüz Ünal Karaman’a ve tüm camiamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

-    Atkılarınız ve pankartınız sosyal medyada uzun süre konuşuldu. Özel bir hikayesi var mı?
Atkıları güzide Ankaragücü’müzün kadın tribün grubu bizlere hediye olarak yaptırmış, onlara bu güzel hediye için teşekkür ediyoruz. Onların stadyumunda bu yüzden atkılar ile fotoğraf çekinmek istedik. Tekrardan ayrı bir fotoğraf çekinmedik.  Tek çatı altında olduğumuz fotoğraflar her zaman daha güzel. Dijital pankartlar stadyuma alınmıyor, bu yüzden pankartımızı stadyumlara sokmuyoruz. Ayrı ayrı pankartlar ile değil, tek pankart ile gidilme fikir çok hoş ve böyle de devam etmesi dileğiyle.