Türkiye Gazetesi’nin haberine göre; Kadroya katılacak golcü işini ise Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın üstlendi. Daha önceki dönemde bordo-mavili ekibe Avusturya Milli Takımı’nın kaptanı ve golcüsü Marc Janko’yu kazandıran Aydın’ın yeni hedefi ise Pierre-Michel Lasogga. Ersun Yanal ve scout ekibinin verdiği raporlar doğrultusunda Aydın, Lasogga için ilk teması menajerliğini yapan annesi Kerstin ile kurmuştu.

1.89’luk dev Alman golcünün anlaşma olması durumunda Trabzonspor’a gelmeye sıcak bakabileceğini aktarması ile kulübü Hamburg’la temaslar kuruldu. Bordo-mavililerin 24 yaşındaki Lasogga’yı ilk etapta kiralamak için hamle yapacağı, Hamburg’un vereceği tepkinin ise transferin rotasını belirleyeceği bildirildi.

Diğer aday ise Akhisar’ın yıldızı Hugo Rodallega. Bordo-mavili yöneticilerin sezon başında da gündeme gelen Rodallega için yeniden ön araştırma başlattığı öğrenildi. Akhisar ile sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Kolombiyalı golcü için yöneticilerin şimdiden nabız yokladığı da gelen bilgiler arasında.