61SAAT SPOR SERVİSİ

Bordo mavililerde olağanüstü kongresinde Trabzonspor eski başkanı Muharrem Usta, Hayri Gür Spor Salonu’na gelerek oyunu kullandı.

Oy tercihini Ahmet Ağaoğlu'ndan yana kullanan Muharrem Usta flaş açıklamalarda bulundu.

Usta şu ifadelere yere verdi;

 “Trabzonspor’un o gücü var. Trabzonspor, o gücü birleştirmemeyle ilgili başarısı var. Bu başarı hep var. Bundan sonra bu parçalı yapının ortadan kalkması ve beraberliğin bir şekilde tesis edilmesi umudu arttırır. Böyle bir şeyden sen umutlu musun desen, ben umutlu değilim!

Bu sadece Rize ile Trabzon arasında kırgınlık dargınlığın bir nebze olsun dağılması için bir kaç şey söyledim. Oradaki temel nokta şuydu. Biz iki şehrin kardeşliği adına yönetim ve takım olarak yapmaya çalıştığımızın en iyisini yapmaya çalıştık. Bazen olmuyor. Hayliyle Rize’ye de seslenerek, yönetim olarak hocasıyla oyuncusuna kadar elimizden geleni yapmaya çalıştık. Olmadı. Başkaları bunu kaşıyabilir. O gün elimizden geleni yapmaya çalıştık” dedi. 

Trabzonspor’da maliyetli oyuncuların bonservisi olup olmadığı sorusuna Usta, “Bu soruyu böyle gördüğümde umutsuzluğum artıyor. Neyi arttırırsan anlatın benim söylediğim şey çok açık ve net. 50. Yılda maliyeti yüksek oyuncular alındı, ne olacak bu maliyet diye soru soruluyor. Sayın Ahmet Ağaoğlu’nun net açıklaması var. Artık biz takımda milyonluk oyuncuyu görmeyeceğiz. Kendisiyle konuştum. Merak etme ben başkaları gibi yapmayacağım. Kulüpten maliyeti yüksek oyuncuların buradan ayrılmalarını sorumluluğunu üstüme alıyorum. Kulübe taahhütname bıraktım. Önümüzdeki haftalarda göreceksiniz. Biz başkaları gibi maliyetli oyuncular alalım, hadi gidelim demiyoruz. Ahmet beyin kulüpte maliyetli oyuncular değil, alt yapıya yöneleceğiz dediği için bende ona yardımcı olmak için söylüyorum. Benim verdiğim taahhütnameden sonra son karar yönetimin. Tamam bu maliyetli oyuncuların gönderilmesi için sorumluluğu sen alman gerekiyor denirse tamam ben sorumluluğu alacağım. Keşke ben geldiğimde de bana söyleseydiler” dedi. 

Usta, “Benim aldığım kadroda ki o hiç bir işe yaramayan oyuncuları 2,5 sene göndermek için uğraştım ve onların yükü kulübe kaldı. Ben öyle yapmıyorum. Bizim trenci kulübünden aldığımız süre vardı. O sürenin FİFA’ya bildirilmesi gerekiyordu. Orada teknik karışıklık oldu. O gün içinde ödeme yapıldı ama o bildirmeden kaynaklanan aksaklık nedeniyle böyle oldu. O yazıyla FİFA’ya başvuruldu. FİFA düzeltir. En kötü ihtimalle Mayıs ayında kalkar.. Ben sadece oradaki tablodan şöyle etkilendim. Bu çocuklarla bizim çok derin ilişkilerimiz oldu ve emin olun bu güne geldik. Beni en çok orada Abdulkadir’in yeni bir seviyeye yükselmesi duygulandırdı. Rüştünü ispat etti. Aslında ispat etmişti ama o daha çocuğumuz evladımız. Okay’ı, Yusuf’u biz arkada yönetime bırakıyoruz. Diğer taraftan Trabzon’a çok iyi oyuncular geldi. Herkes şunu bekledi. 50. Yılda bu işin bitmesi lazımdı. Ben devam ediyor olsaydım bu takıma bir iki revizyon yapar gelecek sene zirveye oynardım. Bir iki sene içinde şampiyonluğu yakalardık. Benim olduğum yerde zaten böyle olmalıydı. Yeni yol haritası çiziliyor. Bende yardımcı olmaya çalışıyorum. Duygulanmaya gelince bugüne kadar ayrılan her hangi bir başkana böyle takımın veda yaptığını hatırlamıyorum. Orada insanı ilişkilerimiz gösteriyor. Orada bizi çok nazik ve duygusal bir şekilde gönderdiler. Bizde onlardan ayrılırken geriye dönük emekleri hatırladım. Bir de bizi bu seçime götüren hadiseleri hatırladım. İç dünyamda çok üzüldü Duygulanmam ondandır... “ dedi