61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor'da Dame N'Doye'nin 2 yıllık ücretinde yaptığı 1 milyon 600 bin Euro'luk indirim, bordo-mavili takımda üç futbolcunun yıllık, bir futbolcunun da yarı yıllık ücretini karşıladı.

Trabzonspor’da Muharrem Usta yönetimi mali açıdan yaptığı hamlelerle dikkat çekerken bordo-mavililerin ekonomisi de yavaş yavaş düzelmeye başladı. Bu noktada ilk olarak yüksek ücret alan oyuncularla yollar ayrılırken, takım içinde kalan oyuncuların da aldıkları yıllık ücretlerde yapılandırmaya gidildi.

Bu durumun en son örneği ise Senegalli futbolcu N’doye’de yaşandı. N’doye ile ilgili dün KAP’a yapılan açıklamada oyuncunun yıllık 2,5 milyon Euroluk ücretinde 800 bin Euro indirime gidilirken 2 yıllık toplamda 1 milyon 600 bin Euro indirim yapıldı.
 
N’doye’nin indirim yaptığı 1 milyon 600 bin Euro ise şimdi ki dolar kurunda 4 milyon 960 bin TL’ye denk geliyor. Bu da Trabzonsporlu 3 futbolcunun yıllık ücretinin tamamı, bir isminde yarısını karşılıyor.
 
Trabzonspor’da Mustafa Akbaş 1 milyon 200 bin TL,  Zeki Yavru 1 milyon 250 bin TL., Mustafa Yumlu 1 milyon 900 bin TL alıyor.

Bu oyuncuların aldıkları ücretin toplamı 4 milyon 350 bin TL yaparken, Yusuf Erdoğan’ın aldığı 1 milyon 200 bin TL’lik yıllık ücrettin de yarısı katıldığında 4 milyon 650 bin TL yapıyor ve bu da N’doye’nin yaptığı indirime denk geliyor.

Bu noktada Trabzonsporlu futbolcu N’doye yıllık ücretinde yaptığı indirimle bir nevi Trabzonspor’da 4 futbolcunun parasını da ödemiş oldu.