61SAAT SPOR SERVİSİ

Bordo mavililerin sol bekte yaşadığı sorunu Philip Novak'ı transfer ederek bitirdi. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Trabzonspor Medikal Park Stadyumunda düzenlenen imza törenine Genel Sayman Okan Alemdaroğlu ve Filip Novak katıldı.

ALEMDAROĞLU, ''BEN ÇOK ÜMİTLİYİM'

Çek futbolcunun imza töreninde konuşan Okan Alemdaroğlu, ''2017 18 sezonuna başlarken geniş ve alternatifli bir kadromuz vardı. bir arkadaşımızın ısrarla ayrılmak isteyişi bizi arayışa itti. Yapılan transfer çalışmalarında, Çek Novak ile görüşmelerde nihayi sonuca ulaştık. Umarım Novak bize uygun olur ve hizmet eder. Bize doğu blok ülkelerden gelen oyuncular çok yararlı olmuştur. Ben çok ümitliyim. Kendisine hoşgeldin diyorum'' dedi.

NOVAK, 'İÇİMDE HÜCUMA YÖNELİK RUH VAR'

Filip Novak ise şu ifadelere yer verdi;

''Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. 2 taraf için de çok hayırlı olacaktır. Umarım takımımın Avrupa ve Şampiyonlar liginde başarılı olması için yardımcı olurum. Bir gündür buradayım eski Trabzonsporlu Celutska çok yakın arkadaşım. Onunla ilgili çok güzel şeyler duydum. En iyi taraftar olduğunu duydum. Onu artık arama vakti. Benim ana mevkim sol bek stoper de oynadım ama ana mevkim sol bek. İçimde hucuma yönelik bir ruh var benim için zor olmayacak''

İMZA PARASI VAR MI?

Okan Alemdaroğlu imza parası ödendi mi sorusuna ise  “İmza parası yok, KAP’a açıklanan rakamlar reel rakamlardır. “

NEDEN 77 NUMARA

Novak “ Gelmeden önce Celustka ile görüştüm 4 Slovak arkadaş var benim için çok iyi olacak. 7 numara benim uğurlu rakamım o yüzden 77 seçtim. Gelmeden önce tabi ki kadroya baktım. Önemli oyuncular var. Burada beni tanıyacaklar beraber oynayacağız.Trabzonspor’dan teklif geldiğinde ayrılma durumum vardı. Geçen yazda böyle durum vardı. Ailemle ve menajerlik düşündüm. Trabzonspor Şampiyonlar Ligi ve UEFA’da hep yer alan ve almaya çalışan bir takım. Bundan dolayı kabul ettim."

HEDEF ŞAMPİYONLUK

Okan Alemdaroğlu: "Trabzonspor lider takımdır. Sırlamada belki değildir ama her zaman liderdir. Trabzonspor gibi bir kulüpte transfer bitmez. Hiç bir zaman eksik kalmaz. Sürekli arayışlarımız var. Trabzonspor için 3 sene sonranın planının yapıyoruz. işin bir de maliyeti var. Dengey oturutup transfer yapmalıyız. ona göre çalışıyoruz. 

Yönetime geldiğimizden beri bu soruluyor. Hedefimiz şampiyonluk. Ben bu takımda top oynadım taraftarlık yaptım şimdi de yöneticilik yapıyoruz. Bir defa sahaya sahip beraberlik için çıkmadık.  Trabzonspor’un her zaman hedefi şampiyonluktur. Bu şampişyonluğa giderseniz engellersiniz gidemezsiniz hedefleri küçültürsünüz.  Bu soruyu tekrar etmeyelim. Yine şampiyonluğa oynuyoruz elimizden geleni yapacağız. Bu yılda olabiliri bir dahaki sene de olabiliriz. Belki 30 yıldır şampiyon olamadık ama bizim hedefimiz her zaman şampiyonluktur. Allah nasip ederse bu yılda olabiliriz. Bunun 50. 100. yılı yok bu işin."

UMARIM KANITLARIM

Novak:  2014-15 yllarında bir rekorum var. Bu benim için çok önemliydi. Tabi ki her oyuncu gol atmak ister. Ben kendimi takım oyuncusu olarak adlediyorum. Takımın kazanması önemli hücuma yardım etmememe konusunda umarım önümüzdeki maçlarda size kanıtlayabilirim.

NOVAK KONYA MAÇINDA OYNAYACAK MI?

Pazar günü oynanacak olan Konyaspor mücadelesi öncesi 2 günlük kampa girecek olan Bordo Mavililerin yeni transferi Filip Novak'ın 21 kişilik kadroya alınacağı öğrenildi. Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın şans vermesi halinde yeni transfer forma şansı bulacak.