61SAAT HABER SERVİSİ -  Trabzonspor'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, ödemelerde sorun yaşanıp yaşanmadığı sorusuna cevap verdi. Trabzonspor'da ödemelerle ilgili yapılan haberlere de ironi yaparak cevap veren Başkan Hacıosmanoğlu, "Bir seneden beri ödeyemiyoruz. Kazanacağız ödeyeceğiz. Ama bu yüzden oynanmıyor.." şeklinde söze giriş yaptı. 

Ardından "Söylenecek çok şey var da farkındaysanız konuşmuyorum. Konuşmamamı ahlaktan yoksun insanlar farklı yörlere çekiyor" diye devam eden Başkan Hacıosmanoğlu şu şekilde konuştu: 

ÖDEMELERDE 1-1,5 AY GECİKME OLUYOR
"Halbuki geçen sene ben 9 ay 15 gün ceza aldığım zaman, artık  ben ceza almayacağım derken o günden beri konuşmayacağım  derken farklı tabir kullanmıştım. O günden beri konuşmuyorum, konuşmayacağım da. Konuştuğumda zamanda kavgayla bu iş olmaz diyenler bugün konuşmamamı farklı sebeplere bağlıyorlar. Karakter yapısı olarak bizi susturacak güç dünyada yok. Öyle doğduk, öyle büyüdük, öyle yaşacağız öyle de öleceğiz. Trabzon'a kendinden çok zarar veren hiç bir unsur yok. Dış unsurlarla biz mücadele ederiz. Bunu söylüyorum ondan sonra diyorlar ki "Camiayı bölüyor" Ben maça gitmedim, Galatasaray maçında yenildiğimizde protokolde sevinenler var. Bun orada olan arkadaşlarım söylüyor. Yönetimde ki arkadaşlarım değil, orada yine Trabzonspor'un değerleri maçı seyredenler.  Bir ufak olumsuzluk olduğu zaman nasıl nereden eleştiririz diye onun hesabını yapan insanlar dolu.
Normalde insanlar takımına sahip çıkar. Bir olumsuzluk olduğunda onu yıkmak için uğraşmaz. Kaldı ki kendi yazdıkları yalanlara nasıl inanıyorlar ona hayret ediyorum. Yabancı oyuncuların paraları ödenmiyormuş, Cardozo'yu elçi yapmışlar, paralarını isteyeceklermiş. Diger oyuncuların paraları ödenmiyormuş.. Varsayalım ödenmiyor. Bu oyuncular karaktersiz oyuncular mı? Trabzonspor'da kimsede bugüne kadar parası kalmamış. Parasını almıyor diye sahada mücadele vermeyecek. Öyle  bir karaktersiz oyunculardan kurulu değil Trabzonspor. Biz geldiğimiz günden beri takım tarihinde olmadığı şekilde ödemeler yapıyoruz. Tamam 1 ay 1,5 ay gecikme oluyor. Kısmi.. Tamamında değil. Bazen 2 ay gecikme oluyor. Ama şuan da bizim tamamı da değil 1 ay 1,5 aylık gecikme var. Ama bunu bizimle şampiyonlukta yarışan takımlara bakın bu büyük başarı." 

HESAP YAPMANIN KİMSEYE ANLAMI YOK
Basın kuruluşlarında bordo-mavililer aleyhinde yapılan haberlere de sert çıkan Hacıosmanoğlu, "Ama bunun dışında sanki burada hakikaten sorun varmış gibi kamuoyuna yansıtmak takıma katkı sağlamıyor ki.. Takıma zarar veriyor. İyi giden işleri nasıl bozarım diye hesap yapmanın kimseye faydası yok. Trabzonspor bizim tapulu malımız değil. Siz bu takım başarısız olsun da Hacıosmanoğlu gitsin düşüncesinde olmanızın anlamı yok ki. Evet takım başarılı olsun, daha başarılı bir takımı alın yukarı taşıyın. Düşmüş bir takımı alıp ne yapacaksınız. Bu anlayışın Trabzonspor'a faydası yok. Biz de teslim ederiz.  Bizden iyi yapacağına inandığmıız insanlar varsa aday olmayıp onlara teslim ederiz.

3. LİG TAKIMI BİZDEN DAHA FAZLA KOMBİNE SATTI
Takımın tarihini en iyi kadrolarından biri var sahada önemli oyuncular aldık 3. ligde ki takım bizden daha fazla kombine sattı. Takıma sahip çıkmak sadece eleştiri yapmak değil. Ben bakıyorum bugün Trabzonspor zarar görsün diye yapan unsunlar öyle bir kampanya başlatmadılar. Lige iyi girdik, 3. hafta 4. hafta acaba bir kombine kampanyası başlatalım da Trabzonsporlular, Trabzonspor'a maddi olarak destek olsun diye bir kampanya duydunuz mu ben duymadım?

Geçen sene takımın kaptanı Onur, "ben 7 senedir buradayım böyle ödeme düzeni görmedim diye oyunculara söylüyordu"  Gençlerbirliği maçını nasıl aldığımızı da biliyorsunuz. Bizim ödemelerde 1,5 ay gecikme oluyor ama primlerinin her kazandığım maçın ertesi günü veya bir sonra ki gün yatırdık. Kulüpte sorun olmaz mı elbette ki olur. Tekrar söylüyorum bizden önce ki dönemler Bizden önce ki dönemler gibi bizim ödeme yaptığımız gibi bir ödeme şekli yok" dedi.