Süper Lig'de 24. hafta maçında Trabzonspor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Medical Park Stadyumu Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan mücadelede kazanan 5-2'lik skorla ev sahibi Trabzonspor oldu.

Maçın ardından konuşan Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, “Rizespor gerçekten haddini bilerek ilk devre oynadı. Çok ciddi şekilde defans anlayışıyla oynadı. İlk devre Trabzonspor olarak bayağı sıkıntı yaşadık. Bir karambol pozisyonunda talihsiz bir gol yedik. ama ikinci devre oyun anlayışı Trabzonspor’u farklı bir sonuca eriştirdi. Tony’nin değişikliği etkenlerden biri oldu. Farklı bir sonuçla maçı aldığımız için çok mutluyuz” dedi. 

ZOR PERİYOT
Trabzonspor’da 10 günlük süreci nasıl değerlendirdiği sorusuna ise Ömer Sağıroğlu, “Hala önümüzde çok ciddi maçlar var. Uzun maraton olduğu için sakatlıklar, cezalılar olacak. Kartlar olacak. Takımımız ona göre alternatifli kadroya sahibiz. O olmazsa diğeri oynar. Bunlar futbolun içinde var. Var olduğunu bildiğimiz süre içinde endişelenmek çok doğru değil diye düşünüyorum” diye yanıt verdi. 

ŞAMPİYONLUK SESLERİ
Şampiyonluk seslerinin dillendirilmesine ise Sağıroğlu, “Şampiyonluk kelimesine şu anda konuşmak doğru değil ama biz her maça final maçı olarak baktığımızdan sonucuna bakacağız. Biz her maçı yenersek şampiyonluk olacak. Biz bunu şu anda seslendiremeyiz, bir sürü maçımız var ve hiç biri kolay değil. Rizespor’un ilk devresini hatırlayın 45 dakikaysa 1 - 0 yenilmiştik. Bunları konuşmak, camiayı heyecanlandırma yanlış olur. Biz maç maç bakacağız ve sonucunda ne çıkarsa” diye cevap verdi. 

ABDÜLKADİR’İN DÖNÜŞÜ
Abdülkadir Ömür’ün dönüşünü de değerlendiren Sağıroğlu, “Çok mutluyuz. Hem Abdülkadir adına hem de taraftar adına çok mutluyuz. Bugün de özelliklerini ortaya koydu. Bundan sonra ki süreçte artık sakatlıktan kurtulmuş olarak beyin olarak sakatlığından kurtulduğunda en önemli oyuncumuz diye düşünüyorum” dedi. 

ALT YAPIYA VERİLEN ÖNEM
Sağıroğlu, son olarak ise Altyapı’ya verilen öneme değindi. Sağıroğlu, “Alt yapı da takip ediyoruz. Biz üretecek olan yönetim anlayışıyla çalışıyoruz. A takıma ne kadar katkı sağlıyorsak ondan daha fazlasını alt yapıya veriyoruz. Her sene bir iki tane oyuncu A takıma çıkardığımızda başarı bu. Çünkü ekonomik yapı buna müsade ediyor. Üretmek zorunda olan bir yönetim anlayışımız var ve onun için alt yapıya gerçekten önem veriyoruz. Alt yapı da sonuçlar bunu gösteriyor. Her sene bir iki tane oyuncu alt yapıdan A takıma getirdiğimizde başarılı iş yapmış olacağız” diye konuştu.