61SAAT HABER SERVİSİ - HASAN TÜNCEL - Geçen sezonun ilk devresinin son maçı olan Rizespor karşılaşmasında sakatlanan Onazi’nin sağlık durumuyla ilgili bilgiler veren Güven, Nijeryalı oyuncunun yarın 7 Haziran 2019 tarihinde Trabzon’a gelerek tedavisine devam edeceğini açıkladı. 
Güven, "Onazi, bir ameliyat oldu. Üzerinden geçen süre sonrasında tekrar enfeksiyon durumundan sonra süreç uzadı. Ondan sonra ki tedavi dönemine burada devam ediliyordu. 1 hafta 10 gün izinli. Yarın tekrar tesislerimize gelecek. Tedavisine burada devam edeceğiz. İzinli olduğu dönemde de tamamıyla yatmıyordu, gittiği yerde bizim doktorumuzun verdiği programla tedavisine devam ettiriyordu. Yarın 7’sinde burada olacak” dedi. 

Onazi’nin fizyoterapistler eşliğinde çalışmalara başlayacağını kaydeden Güven, "Fizyoterapist arkadaşlarımız var. Herkes izinli olmasına rağmen onlar kendi aralarında dönüşümlü olarak haftalık, programlar hazırladılar. Burada Onazi’nin tedavisine devam edeceğiz. Amacımız ay sonuna kadar yetiştirmek ama vereceği cevap önemli. Ağrısının olup olmaması, her hangi bir başka şikayetinin olup olmaması sürecek belirleyecek. 
Kamp dönemine inşallah yetiştirmeye çalışacağız” dedi. 

Trabzonspor Sağlık Kurulunda bir değişim olup olmayacağı sorusuna ise Güven, "Sağlık kurulu bir doktor, 2 fizyoterapist, dörtte masör eşliğinde diyetisyen eşliğinde çalışan ekibimiz var. GEcen sene ayağa sakatlık oldu. Gece gündüz çalıştılar. Sakatlıkları yetiştirmeye çalıştılar. Her hangi bir değişikliğimiz yok. Belki takviye buraya değil alt yapıya olabilir. Orada da sakatlıklarımız var ama en azından giden olmayacak” diyerek yanıt verdi.