Teknik adam belirsizliğini kısa sürede giderecek olan başkan, futbolcu maaşlarına hemen el attı. Bordo-Mavili kulübün yeni patronu, idari personelden tesis çalışanlarına kadar herkesle görüşme yaptı

Taraftarların ve camianın en çok merak ettiği konu, Trabzonspor’da teknik direktörlük görevine hangi ismin getirileceği... 

Lucescu ile görüştüklerini söyleyen Başkan Muharrem Usta, anlaşma sağlanması durumunda yeni sezonda Rumen hocanın takımın başında olacağını belirtmişti. O gelene kadar Trabzonspor’u yerli bir ismin çalıştırmasına karar verildi. 

Hoca için 3 yerli aday!

Gündemdeki en güçlü isim Hami Mandıralı. Yönetim, Lucescu imza attıktan sonra da Hami hocayı onun ekibinde görevlendirecek. Genç çalıştırıcı seve seve Rumen hocayla çalışacağını belirtti. 

Bir diğer aday Giray Bulak... Camiayı ve şehri yakından tanıyan, ligi de bilen tecrübeli teknik adamın ismini bazı yöneticiler ortaya attı. Konuşulan son aday da Ertuğrul Sağlam. Ancak Sağlam’ın geçici olarak teknik direktör olmaya sıcak bakmadığı öğrenildi. 

Eğer Lucescu cephesinden olumsuz yanıt alınırsa, Ertuğrul hoca 2-3 yıllık bir sözleşme vaadiyle Trabzonspor’u çalıştırmaya hazır. Başkan Muharrem Usta ve ekibi kısa zamanda hoca konusuna nokta koymak istiyor.

Alacaklar ödendi!
Eskişehirspor maçı öncesinde takımla bir araya gelen başkan Muharrem Usta, maaşlar konusunda müjdeyi vermişti. Yönetim, futbolcuların hesaplarına alacakların önemli bir bölümünü yatırdı.

Genel Kurul öncesinde Trabzonspor’daki en büyük sorunun ekonomik durum olduğu açıklanmıştı. Divan Başkanı, seçilecek olan yeni ismin kısa vadede 50 milyon TL sıcak para bulması gerektiğine dikkat çekmişti. Muharrem Usta ve ekibi göreve gelir gelmez mali konuda beklenen hamleyi yaptı. Futbolculara alacaklarının önemli bir bölümü verildi. Nitekim Eskişehirspor maçından önce takımı ziyaret eden Usta, maaşlar konusunda müjdeyi duyurmuş, futbolcuların daha rahat bir şekilde karşılaşmaya çıkmasını sağlamıştı. 

Serbest kalma ihtimali yüksek ve alacak miktarı fazla olan oyuncuları yönetim öncelikli sıraya koydu. 

Başta Cardozo, Mbia ve Cavanda olmak üzere yabancıların ödemeleri gerçekleştirildi. Sadece yabancılar değil, yerli isimler de ekonomik açıdan nefes aldı. Kademe kademe tüm isimlere maaşların yatırılacağı belirtildi. Ligin ikinci yarısı başlayana kadar maaş konusunda ciddi mesafe alınmış olacak. Bir yandan da tesislerdeki personelin ödemeleri yapılıyor.

Beyin takımı devrede!
Usta, İbrahim Hacıosmanoğlu’dan mazbatayı aldı. Görev dağılımı da büyük ölçüde netlik kazandı. Nevzat Aydın, başkana en yakın isim. Ahmet Çubukçu ile Suat Şen ise sürekli Trabzon’da olacak
3 bin 62 delegenin oyunu alarak Trabzonspor’un yeni başkanı olan Muharrem Usta dün resmen göreve başlamış oldu. Usta, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde İbrahim Hacıosmanoğlu’dan mazbata alındı. 

Hacıosmanoğlu, “Muharrem Başkan’ı tekrar tebrik ediyorum. İnşallah 50. yılda şampiyonluğa ulaşırız. Camia olarak bu yönetimin arkasında olalım. Destek verelim” dedi. Usta ise Trabzon’un menfaatleri için hep birlikte hareket edeceklerini söyledi. Başkan, “Camia olarak ayağa kalkacağız. Çok büyük başarılara imza atacağız. Verilen sorumluluğun farkındayız” ifadelerini kullandı. 

İki gündür yönetimiyle uzun toplantılar yapan Usta’nın beyin takımı da belli oldu. Yemeksepeti.com’un kurucusu olan ve 589 milyon Dolar gibi rekor bir fiyata siteyi satan Aydın, Başkan’a en yakın isim olacak. Aydın, proje geliştirme ve sponsorluklarla ilgilenecek. Ahmet Çubukçu ile Suat Şen ise sürekli Trabzon’da olacak. Takım içindeki sıkıntılar ilk olarak bu iki yöneticiye iletilecek.