Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, yaşanan sıkıntılı süreci ve biriken sorunları bertaraf etmek için kolları sıvadı. 3 yıllık bir planlama ile bordo-mavili kulübü düzlüğe çıkarmanın hesaplarını yapan Usta, kademe kademe hedefe koşacak. 

Tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşayan bordo-mavililer Antalyaspor karşısında aldığı tarihi hezimetin ardından bütün dengeler değişti. Teknik Direktör Hami Mandıralı ile yolların ayrılmasının ardından Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, önümüzdeki sezondan itibaren farklı bir kulüp yapısıyla değişime gidecek.

İstikrarlı bir kulüp yapısı ve futbol takımı için düğmeye basacak olan Usta, sezonun bitmesiyle birlikte aceleci, sabırsız ve plansız kulüp yapısını tamamen değiştirecek. Seçim öncesi her ne kadar 50. yılda şampiyonluk hedefini dillendirse de UEFA kriterleri ve kulübün içinde bulunduğu borç nedeniyle kademe kademe bu hedefini gerçekleştirmeyi planlıyor. 50. yıla denk gelen 2016-17 ve 2017-18 sezonlarında bu vaadini gerçekleştirmeyi planlayan başkan Muharrem Usta, 3 yıllık planını önümüzdeki günlerde takımın başına getirmeyi planladığı teknik direktör ile birlikte startını vermiş olacak.

3 YIL İÇERİSİNDE MALİ VE SPORTİF OLARAK ZİRVEDE BİR TRABZONSPOR

Önümüzdeki sezondan itibaren kabuk değiştirecek olan Trabzonspor, 3 yıl içerisinde mali tablo ile birlikte futbol takımının tavan yapacağı bir döneme geçmeyi hedefliyor. UEFA'dan gelmesi muhtemel olan bütçe daralması nedeni ile çok fazla transfer yapamayacak olan bordo-mavili yönetimin, altyapıya büyük oranda ağırlık vermesi bekleniyor. Son dönemde alt yapıdan gelen oyuncuların ortaya koyduğu performans kamuoyunun takdiri toplarken, camia ise gözünü genç oyuncuların başarısına çevirmiş durumda. Bu dönemi Trabzonspor ruhunu yakalama adına önemli bir fırsat olarak gören Trabzonspor camiası da, yönetime bu manada büyük bir destek veriyor.

ÖNCE AVRUPA LİGİ SONRA ŞAMPİYONLAR LİGİ

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın yeniden yapılanma adına heyecanını arttıran gelişmeler ise yapımı devam eden Akyazı Stadyumu'nda yaşanıyor. Gelecek sezondan itibaren maçlarını burada oynamaya hazırlanan bordo-mavililer yeni bir sinerji yakamaya çalışacak. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, yeniden yapılanmaya uygun teknik direktör adayı konusunda da görüşmelerini sürdürüyor. Kulübün içinde bulunduğu sorunları göz önüne alındığında yerli bir teknik adamla çalışma düşüncesi ön plana çıkarken, ilk sırada ise Ersun Yanal'ın ismi yer alıyor. Büyük bir aksilik olmaz ise bordo-mavililer önümüzdeki sezondan itibaren takımı tecrübeli teknik adama emanet etmeyi planlıyor.

Türk futbolunu yakından tanıyan ve yeniden yapılanma konusunda geçmişte önemli işler başaran Yanal'ın bu işin altından başarı ile kalkabileceğini düşünen bordo-kavili kurmaylar tecrübeli teknik adamın Trabzonspor'da çalıştığı son dönemde yaşadıkları nedeniyle endişelerini iletirken, yapılan görüşmelerde ise sıkıntı oluşturabilecek durumların giderildiği öğrenildi. Ersun Yanal'ın, Başkan Muharrem Usta ile yaptığı toplantılarda bordo-mavili takım hakkında detaylı bir durum değerlendirmesi yaptığı ve takımın başına geçmesi halinde önümüzdeki sezon Avrupa hedefi içinde olan bir takım, sonraki yılda ise şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi'ni kovalayan bir takım de kurabileceğini ilettiği öğrenildi. Kulübün içinde bulunduğu durumu göz önüne alan Başkan Muharrem Usta'nın ise Ersun Yanal'ın planlı yaklaşımına sıcak baktığı belirtiliyor.

YÖNETİM ERSUN YANAL TARTIŞMASI

Bu arada Trabzonspor’da Hami Mandıralı ile yolların ayrılmasının ardından yeni teknik direktör için Ersun Yanal isminin ön plana çıkması yönetimi ikiye böldü. Bordo-mavili yönetimin bir kanadı Ersun Yanal ismine yoğunlaşırken, bazı yöneticilerin ise Yanal ismine sıcak bakmıyor. Yönetim içerisinde ayrışmalara neden olan Ersun Yanal konusunda fikir birliği varılmaması durumunda bordo-mavililerin ilk hedefindeki isim ise Besnik Hasi masaya oturarak anlaşması bekleniyor.