61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor Divan Kurulu son zamanlarda yaşanan hakem hatalarıyla ilgi Ortahisar Belediyesi Meclis salonunda bir toplantı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, İYİ Parti Trabzon. Milletvekili Hüseyin Örs, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun yanı sıra taraftar grupları ve STK başkanları katılım gösterdi.  

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı Ali Sürmen “Zor günlerde biz Divan toplantısını dahi kapalı mekanlarda yapmazken br takım gelişmelerin uzaması tekerrür etmesi bu neden özellikle STK’lardan gelen talep ler birlikte tartışıldı. Özellikle Ortashiar Belediye Başkanımıza bu konulardaki hassasiyeti bilinmektedir. Böyle bir toplantı düzenlenmesine sivil inisiyatif ile karar verdik. Şampiyonluk konusunda bir tereddütümüz yok öyle bir amaçla da bu toplantı düzenlenmedi. Biz futbolcularımıza hocamıza ve yönetimimize güveniyoruz. Tereddütümüz yok ancak yılların birikimi bir takım şeyler var. Bu olayların aktörleri Trabzonspor’un şampiyonluğu konusunda acaba engel olabilir miyim düşüncesine kapılmış olacak ki bir takım hatalar yapıyorlar. Sizi geriye götürmek istiyorum. Biz hiçbir şampiyonluk yarışını bir takım ayak oyunlarına veya hakem hataların yüklemedik. Çıktık çatır çaıtr futbolumuzu oynadık galibiyetleri aldık. Hakkıyla mağlup olduğumuz maçlardan sonra sesimiz cıkmmadı. 95-96 sezonu hani konuşuruz ya Fenerbahçe gerdi aslında biz o yıl Vanspor’a yenildiğimiz için kaybettik. Kendi sahamızda oynuyoruz ilk devre 5 gol atmışız burada atıyorlar 1 gol… O maçta Trabzonspor’un 20-30 pozisyon var. Olmadı mı olmaz. Trabzonspor yönetiminden Vanspor’u satın aldılar gibi bir cümle çıkmadı. Tartışmadık konuşmadık bile. Biz anadolunun gururunu taşıyoruz Ar damarını taşıyoruz. Ar damarı çatlayanlar her türlü pespayenin peşinde gidiyor.

2010-11 sezonu yine burada Ankaragücü ile 1-1 biten maç. Burak düşürülüyor hakem penaltıya giderken vazgeçiyor Burak’a sarı kart veriyor. Kim bu hakem Halis Özkahya, 4. Hakem Mustafa Öğretmenoğlu. 

2010-11 sezonunda biliyorsunuz bir şike süreci yaşadık. Ben de o şike sürecinde Trabzonspor adına yargılanan bir arkadaşımızın avukatı olmam nedeniye o davalara gidip geliyorduk. Tapeleri Aziz Yıldırım inkar ettiği zaman mahkeme başkanı sesi açıyor dinletiyordu. Bu konuştuğun sana ait değil mi diye. Bu konuşmalarda birisi, diyor ki Aziz Yıldırım karşısındakine “bu süreçte senin yardımını gördük” bu vatandaş o dönem yargılanmadı. Kim bu sizce Göksel Gümüşdağ. O zamandan beri bu işlerin peşinde olan futbolla ilgili bir kişi. İnsanlar mahkemelerden bir şekil kurtulabilir de kamu vicdanından kurtulamaz. 

Gümüşdağ sporla ilgilenmeye başladığındaki futbolculara bakın. Çoğu yurtdışında gelemiyor. Bir tanesi Emre Belözoğlu. Fenerbahçe maçında Sörloth’u arkadan 4-5 tekme atan bir futbol dürüstlüğünden uzak Serdar Aziz diye bir futbolcu var. Emre Belözoğlu varsa bir yerde mutlaka orada bir problem vardır. Serdar Aziz ile tekmeleyi attıramadığı Sörloth’u kendisi attırmaya çalıştı ancak Sörloth sembol işaretle onu attırdı. 

4. Hakem kim. Sörloth’un hareketini anlatan, yine Mustafa Öğretmenoğlu. Bu nasıl oluyor hep bize mi rastlıyor. O zaman biz şunu düşünüyoruz. Yakın zamanda bir sıkıntı daha geldi. UEFA’dan men cezası. Ya arkadaş pandemi nedeniyle futbol oynanmıyor, toplantı yapılamıyor. UEFA’da toplantı yapılıp Trabzonspor’a ceza veriyor. Bir nedeni olmalı. Nihat Özdemir’i hep tenkit ederiz. Dik duramıyor, karşı koyamıyor bir takım oyunlara deriz ama Özdemir bile isyan etti. Dedi ki “Trabzonspor’un hakların peşinden gideceğiz” dedi. Nihat Özdemir’e teşekkür ederiz. Bizi sahamızda dahi yense o futbol takımına teşekkür etmeyi biliriz ama hakkımızı yedirtmeyiz.

Biz burada risk alıp bir toplantı yapıyorsak bir hedefimiz var demektir bu hedefe giderken çekeceğimiz her çile kutsaldır. Bugün burada kutsal bir görev yaptığınızı düşünün. Yarın bu kutsal günde biz oradaydık deme mutluluğunu yaşayacaksınız.  Futbolda hedef beklenmez, hedefe gidilir. Trabzonspor’da sağlam emin adımlarla hedefe gitmektedir."

ORTAK DEKLERASYON

Ortak bildiriyi okuyan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "

Çok başarılı geçirdiğimiz bir sezonun sonlarına yaklaşırken, yine bildik, tanıdık ve şerbetli olduğumuz senaryolarla karşı karşıyayız! 

Efsane Kaptanımız, saygıdeğer futbolcumuz Cemil Usta’nın adının verildiği sezonda Süper Lig yarışını lider olarak sürdüren Trabzonsporumuz; ne yazık ki bazı çevreleri rahatsız etmekte, bu çevreler Trabzonsporumuzun şampiyonluğunun önünü kesmek için üstün gayret sarf etmektedirler. 

Ekonomik, idari ve sportif olarak Türkiye’de taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Trabzonsporumuz; ne üzücüdür ki rekabet kültüründen uzak, adil ve hakkaniyetli yarış anlayışından bihaber, hırsları yüzünden gözleri kör olmuş bazı kimselerin kirli tezgahlarına konu edilmek istenmektedir. 

Bugün burada; Trabzonsporumuzun hakkını, sevincini, alın terini, mutluluğunu ve refahını çalma gayreti içinde olanlara son uyarımızı yapacağız! 

Değerli katılımcılar;

Bugün karşılaştığımız tabloyu, geçtiğimiz yıl oynanan Galatasaray – Konyaspor karşılaşmasının ardından yaşananlardan bağımsız değerlendiremeyiz. 

Hatırlayacağınız üzere; o karşılaşmada Galatasaray aleyhine penaltı kararı veren Hüseyin Göçek ile VAR’da bulunan Halis Özkahya’nın hakemlikleri askıya alınmış, kendilerine sezon sonuna kadar maç verilmeyeceği açıklanmıştı. Merkez Hakem Kurulu’nun bu kararından sonra eski Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Trabzonspor’un imza atmadığı ama bazı kulüp başkanlarını yanına alarak bir bildiri yayınlatmıştı. Bu bildirinin ardından ise Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya’nın hakemlikleri kaldığı yerden devam etmişti. 

İşte o Hüseyin Göçek; hakemliğini kurtaran Göksel Gümüşdağ’a o günden beri diyet ödüyor!

Hayatında şiddetli hareketten sarı kart bile görmeyen futbolcumuz Alexander Sörloth’a Gençlerbirliği karşılaşmasında kırmızı kart göstererek Trabzonspor’umuza darbe vurmaya çalışan Hüseyin Göçek; sezon içerisinde sayısız karşılaşmada Başakşehir’i koruyup kollamış ve son olarak cuma günü Ankaragücü – Başakşehir karşılaşmasında nizami bir golü iptal ederek, Başakşehir’in şampiyonluk yarışında kalmasına vesile olmuştur. 

Yine o meşhur Galatasaray – Konyaspor karşılaşmasının VAR hakemi Halis Özkahya ise bu sezon oynanan Sivasspor – Başakşehir karşılaşmasında Sivas’ın %100’lük bir penaltısını vermemiş, ardından Trabzonsporumuzun Gaziantep FK ile oynadığı karşılaşmada Abdülkadir Ömür’ün uzatma dakikalarında attığı nizami golü VAR kararıyla iptal etmiştir. 

İşte o Halis Özkahya da; hakemliğini kurtaran Göksel Gümüşdağ’a o günden beri diyet ödemektedir! 

Değerli arkadaşlar; 

Bugün yerel gazetelerimiz ortak bir manşetle çıktı. O manşetin başlığı “Her Yol O’na Çıkıyor” şeklindeydi. Gazetelerimiz çok haklı ve doğru bir detayı ortaya koydu. Ben de bu detayı bir kez daha sizlere aktarmak istiyorum. Göksel Gümüşdağ, kimi zaman birinci adamları belirliyor kimi zaman birinci adamın altında ikinci ve üçüncü adamları! Bugün Nihat Özdemir’in başkanlığı altındaki yönetim kurulundaki en etkin adamı Mehmet Baykan! MHK Başkanı Zekeriya Alp’in altındaki adamları ise hakem atamalarını gerçekleştiren Oğuz Sarvan ve Ünsal Çimen. Tahkim Kurulu Başkanı Murat Balcı ‘O’nun avukatı. Murat Balcı’nın avukatlık bürosundaki ortağı ise PFDK Başkanı Aytaç Yüksel! Temsilciler ve Gözlemciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı da ‘O’nun adamı! Peki bu “örtülü birliktelik” bize neyi açıklıyor. Bir örnek vermek gerekirse, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı. Başkanvekili kim? Hakem Mete Kalkavan… İşte o Mete Kalkavan bir hafta sonra liglere ara verilmeden önce Başakşehir ile oynadığımız karşılaşmaya VAR hakemi olarak verildi! Ve o Mete Kalkavan karşılaşmada Skertel ile mücadelesinde %100 penaltı kararı verilmesi gereken Nwakame’nin pozisyonunu monitörden izleyip penaltı diyemedi!

Sevgili arkadaşlar; bunlar tesadüf değildir!

Bakınız, Halil Umut Meler’in 24 Ağustos 2019’dan beri Başakşehir maçlarında görev alamaması… Arda Kardeşler ve Alper Ulusoy’un aylardır Başakşehir maçlarına verilmemesi… Fakat tüm bunlara rağmen adı gündemden düşmeyen, fahiş hakem hatalarından, kural hatasına varıncaya kadar pek çok skandala imza atan Hüseyin Göçek’in bu sezon tam 9 kez Başakşehir maçlarında görev alması tesadüf değildir!

Sivas – Başakşehir, Ankaragücü – Başakşehir, Gaziantep FK – Trabzonspor ve Trabzonspor – Başakşehir karşılaşmalarının faturası en az 8 puandır. 

Bu süreçte Trabzonsporumuzun en az 8 puanı çalınmıştır!

Buraya dikkat etmenizi istiyorum;

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekilliği, TFF Başkanvekilliği ve Kulüpler Birliği Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuş Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’ı uyarıyorum!!!

Oğuz Sarvan, Ünsal Çimen, Hamza Işın, Turgay Güdü ve Abdurrahman Arıcı gibi kendisinin de bizzat içinde bulunduğu 2010 – 2011 sürecinde Trabzonsporumuzun hakkı, emeği, alın teri çalınmış ve kulübümüz hakkı olanı alamamıştır. 

Bugün tekrar bu yöntem deneniyorsa, bilinsin ki sonuçları 2011’deki gibi olmaz!!!

Sene 2011 değildir ve Trabzonspor da 2011’deki Trabzonspor değildir!

Bizler Gümüşdağ’ın TFF ve MHK’de kurduğu yapıyı ve düzeni biliyoruz... Türkiye Futbol Federasyonu’nda Mehmet Baykan üzerinden, Merkez Hakem Kurulu’nda Oğuz Sarvan ve Ünsal Çimen, Temsilci ve Gözlemciler Kurulu’nda Abdurrahman Arıcı üzerinden yürüttüğü operasyonların farkındayız! Hakemler ve diğer isimler üzerinde yarattığı etkiyi görüyoruz… Kurullardaki yapılanmasını ve kural dışı icraatlarının tamamının farkındayız! 

O yüzden bir kez daha ve son kez kendisini uyarıyoruz… Trabzonspor’un hakkını çalan, vebalinden daha büyük bir ağırlığın altında kalır!

Bu süreçte şehrimizin evladı siyasetçilerimize de çok büyük görev düşüyor. 

Siyasi bağlantıları ile veya “mış gibi” yaptığı bağlantılarıyla ön plana çıkan Göksel Gümüşdağ’ın çevresindekilerle birlikte Trabzonspor’un şampiyonluğunu engellemek amacıyla sahneye aldığı gözüküyor. 

Bakanlarımız, milletvekillerimiz ve bürokratlarımızın kendini ‘siyaseten güçlü’ gibi gösteren Gümüşdağ’a karşı dik durmaları gerekiyor. 

Trabzonspor hiçbir zaman imtiyaz, kayırma, ayrıcalık istememiştir!

Trabzonspor’un istediği sadece adalet ve hakkaniyettir…

O yüzden bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki; Trabzonspor bu sene hakkı olan Cemil Usta Sezonu Şampiyonluk Kupasını söke söke alacaktır!!! Bakınız bir kez daha tekrar ediyorum. Söke söke alacaktır! Bunu ne Göksel Gümüşdağ ne de onun ortakları engelleyemecektir. " dedi.