61SAAT SPOR SERVİSİ

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen haftalık değerlendirme toplantısında konuşan Çalımbay, penaltıyı neden Uğur Demirok’un kullandığını açıkladı.

Çalımbay şu ifadelere yer verdi;

''Gençlerbirliği maçı ilk yarı tabi ki istediğimiz gibi oldu, kötü oynamadık iyi oynadık. Gençlerbirliği takımının oyun sistemi biraz değişikti. Onlara dikkat edene kadar zaman geçti. 2. Yarı hele hele son 20-25 dakika bizim istediğimiz gibi değildi. Çok güzel pozisyon yakaladık. Penaltı pozisyonu oldu. Maalesef onu değerlendiremedik. Orada ki tek sıkıntımız gol atmak ve galip gelmek. Ama maalesef penaltıyı atamayınca galibiyetten olduk. Belki Penaltıyı atsak farklı olabilirdi. 

PENALTICIMIZ UĞUR

Herkes kendine göre yorumlar yaptı, penaltıcıları seçtiler. Bizdeki penaltıcı Uğur.. Biz gelmeden önce Penaltıcısı Uğur’du.. Hiç penaltı kaçırmadı. Geldi şansızlığı.. Bir sürü insan kaçırabiliyor, atabiliyor. O gün yaşadığımız şansızlıktı. Oyunun son 20 dakikası hariç içinde olan taraftık. Aşırı kötü şeylerimiz yoktu. Yine bir şansızlık yaşadık. Penaltıyı atabilseydik her şey daha farklı olacaktı. 

SOSA KAÇIRSA DEMEYECEKLERMİYDİ...

Hadi sosa attı. Sosa kaçırdı diyelim. Takımın penaltıcısı Uğur.. Demeyecekler mi Uğur varken ona niye attırmıyorsunuz. Diyorlar ki Yusuf oynuyor, Sosa oynamıyor.. Şimdi başka bir şey...

PENALTIYA RIZA ÇALIMBAY’IN YAPACAK BİR ŞEYİ YOK

Ve son oynadığımız maç.. Penaltı.. Kusura bakmasın Rıza Çalımbay penaltıya yapacak bir şeyi yok. Arkadaşımızda isteyerek kaçırmıyor. Futbolun içinde olan şeyler. İnsanlar önce ona bakmaları gerekiyor. Eleştiriye açığız. Ama onlarında saygı duyması gerekiyor. Ben hiç bir zaman takımımda ne burada ne başka yerde korkak futbol oynatmam. O onların kendi düşünceleri. Önce baksınlar ondan sonra yorum yapsınlar. Benim burada ki amacım, burada bir şey peşinde değilim. Sadece istediğim Trabzonspor’a geldim. Burada göreve başladığımızda takımın kaos olduğunu ve krizi olduğunu bilerek geldik. Bu krizi yönetmenin çok zor olduğunu bilerek geldik.