61SAAT SPOR SERVİSİ-

61saat Spor Müdürü Hasan Tüncel, Trabzonspor'da Pereira süreciyle ilgili yaptığı açıklamalarda oyuncunun Trabzon'da kalmaya bir adım daha yakın olduğunu belirtti.

ABDULLAH AVCI AĞZINDAKİ BAKLAYI ÇIKARDI!

Pereira 4,5 yıldır Trabzonspor’a hizmet verebilmeyi başarabilmiş benim gördüğüm en profesyonel en çalışkan oyuncu, kendisine hep hayretle bakardım. Nasıl bu yaşta bu kadar istekli olabiliyor bu kadarını başarabiliyor. Antrenmanlarda gösterdiği hırsı azmi. Örnek bir kişilik, her futbolcunun “benim bunu örnek almam gerekiyor” diyebileceği bir isim. Onu görüp tanıdığım için kendimi de şanslı hissediyorum, gerçekten bir karakter. Trabzonspor’da çok iyi dostlukları vardı. Ayrılmaz diyeceğimiz dostları vardı. Hepsiyle ayrıldı ama hiçbir zaman bir küskünlük dargınlık yaşamadı. Trabzonspor ile hep iyi oldu, Trabzonspor kariyeri bence daha önceki kariyerinden daha başarılı geçti. Burada tabi oluşturulan kadroların çok önemi vardı. Kendisi değişilmez bir oyuncuydu. Perşembe’nin gelişi Çarşamba'dan belliydi, daha önce de ifade etmiştik. O gün bugün işte Avcı ağzındaki baklayı çıkardı. Pereira’nın açıkça “yetersiz” olduğunu ifade etti. 

PEREİRA'NIN KARARINDA ETKİN ROL OYNAYACAK!

Pereira, kendisinin yetersiz olduğunu düşünmüyor. Hala bu takımda oynayabileceğini burada olmazsa başka bir takımda devam ettirebileceğini ifade ediyor. İşin bu yanı diğer tarafa.. 

Pereira’nın da bir ailesi var Trabzon’da. Pereira’nın son zamanlarda görmeye alışık olmadığımız kadar, inanılmaz düzenli bu şehri sahiplenmiş bir ailesi var. Eşinden bahsediyorum çevresinden bahsediyorum. Eşinin günümüzde unuttuğumuz komşuluk sistemini eşinin gerçekleştirdiğini bazı ailelere maddi yardımılarda bulunduğunu Trabzon’u çok sevdiğini, çocuklarını burada büyütmeyi düşürdüğünü, buradan da kolay kolay kopamayacağını biliyorum. Pereira’nın da kopmasını istemediğini biliyorum. 

Zor bir karar olacak. Burada Pereira’nın futbol hayatım bitti mi bitmedi mi yönünde net kararını vermesi gerekiyor. Trabzonspor teknik direktörü böyle bir teklifte bulunmuş. Bence çok güzel teklif, her oyuncuya yapılmayacak teklif. Orhan Ak var, Egemen var çok yakın tarihte bıraktılar. Ona da böyle bir şans geldi. Futbolcular kariyerlerinden sonra genelde yardımcı antrenör olur. Pereira’nın antrenörlük kısmını tıpkı futbolunda olduğu gibi başaracağını düşünüyorum. 

PEREİRA BU KARARI BEKLEMİYORDU!

Şanhsi düşüncem Pereira böyle bir kararı beklemiyordu, hala kendinde o çalışkanlığı görüyor bundan sonra ne olur. Pereira’nın iyi bir düşünmesi lazım. Trabzonspor’dan ayrılıp Portekiz’e de gidebilir veya Anadolu kulübüne gidebilir, Trabzonspor’da yakaladığı bu aile ortamını bir daha yakalaması imkansız. Çünkü bu ilmek ilmek oluşturmuş bir işlemdir. Burada kendisinden ziyade eşinin daha baskın rol oynayacağını ve Pereirra’yı çok sevdikleri Trabzon’da kalmaya yakın olacağını hissediyorum.