Sezon başında kadrosunu tamamen yenileyen, birçok oyuncusuyla yolları ayırıp yerine yeni ve gelecek beklentisi olan isimler alan Trabzonspor’un Ocak dönemi için planları da bundan kısa süre öncesine kadar netti... Bordo-Mavililer, alternatif sıkıntısı olan sağ bek ve sağ açık bölgesine birer oyuncu alarak transferi kapatmayı düşünürken, ilk 6 haftadaki tablo her şeyi değiştirdi. Takımın savunma göbeği ve hücum hattındaki formsuzluklar, hem yönetimin hem de teknik direktör Ersun Yanal’ın aklını fena halde karıştırdı.

Üst üste hatalar...

Stoperlerin neredeyse her maçta çok bariz hatalar yapması, sezona iyi bir giriş gerçekleştiren Durica’nın bile zaman zaman yarattığı hayal kırıklığı, bu bölgeye devre arasında bir takviye yapılmasını gündeme getirdi. Asıl sıkıntı ise forvet bölgesinde yaşanıyor. Ligde 6 hafta geride kalırken, takımın gol umudu olan N’Doye, Jun Suk, Castillo, Ramil ve Muhammet Demir’in halen golü yok. 3 golle ligin en az skor üreten ekiplerinden biri olan Fırtına’nın sayılarını ise Onazi (2) ve Yusuf Erdoğan kaydetti.

Sonuna kadar ısrar

Teknik direktör Ersun Yanal forvet konusunda savunma hattı kadar karamsar değil. Trabzonspor’un deneyimli hocasının, özellikle Suk ve Muhammet Demir’de ısrarcı olacağı, N’Doye’u kazanmak için de elinden geleni yapacağı, yani transfer kararını vermek için sonuna kadar bekleyeceği belirtildi. Transfer seçeneğinin gündeme gelmesi demek ise 5 oyuncudan oluşan forvet hattından en az bir futbolcunun gönderilmesi anlamına geliyor.