61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde düzenlediği basın toplantısıyla hem 2-1 kazanılan Antalyaspor maçını hem de Medical Park Stadında oynanacak Kasımpaşa maçını değerlendirdi. 

Çalımbay’ın konuşması özetle şu şekilde oldu: 
“Kazandığımız için mutluyuz. Antalya yenildiği için oraya farklı baktık. Şimdi önemli olan bundan sonra oynacağımız Kasımpaşa maçı. Kasımpaşa’da benim çalıştırdığım takım. Kolay maç değil ters takım O maçta iyi konsantre olmazsak, bizim için zor olabilir. Onun için Antalya maçında nasıl maçın başından sonuna kadar kopmadık, aynı şekilde bu maçta da olmamız gerekiyor. 

TEK KALAN 3 MAÇ VAR… 
Şuanda düşündüğümüz tek şey kalan 3 tane maçımızı çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. 
bizlere gelen bir sürü konuşmalar, demeçler, verilen bazı röportajlar oluyor. Burada bir sürü şeyler konuşuluyor. 
Önce bu seneyi düşünmek gerekiyor. Önce bu sezon oyunculara sahip çıkmak gerekiyor. Önce bu sezon iyi bitirmek gerekiyor. 
Bence seneyle ilgili şeyleri artık kapatın, sadece şu 3 maça odaklanabilirsek, bütün camia olarak futbolcu arkadaşlara destek verirsek mükemmel şeyler olur. Hiçbir maç kolay kazanılmıyor. Mücadele etmek gerekiyor. Taraftarın desteği çok çok iyi olması gerekiyor. Yoksa elimizdeki şey gider. Bu işin şakası yok… 

FUTBOLCU ARKADAŞLARIN SORUNLARI VAR

Futbolcu arkadaşların da sorunları var. Basında çıkan şeylerden yüzde yüz etkileniyorlar. Kafalarında soru işareti var. Başkan güzel konuşma yaptı. Tekrar konuşmalar başlayınca aynı şeylere dönülüyor. 
Önümüzdeki yılla ilgili, ne de benimle ilgili arkadaşlarla ilgili konuşmamamız gerekiyor. Arkadaşları motive etmek gerekiyor. Takıma sahip çıkmak gerekiyor. Yoksa sıkıntılar yaşayacağız. 
burada en büyük sıkıntıları yaşayanlardan ben geliyorum. Oyuncuları motive etmek zorunda kalıyorsun. Kedinle ilgili cevap vermek zorunda kalıyorsun. Burada tek şey üstüne basa basa söylüyorum takıma sahip çıkılması. 
Kendim ile ilgili olan şey… Bir kere söyleyeceğim. Kapatacağım. Benimle ilgili ben buraya geldiğimde sözleşmemi 2 yıl istedi, ben 2 yılı kabul etmedim. Ben 2 yıla da imza atabilirdim. Benim için önemli değil çalışıp çalışmamak. Benimle ilgili o geliyor, bu gidiyor, o oluyor şeklinde haber çıkıyor. 
biz bu takımı aldığımız zaman bizim takımla 3., 2. 4. Almadık ki.. Zaten kriz vardı. 

KRİZİN İÇİNE GELDİK

Krizin içinde geldik. Tek gayemiz krizin içinden çıkmak. Gayetde başarılı olduk. Ütün sıkıntılara rağmen.. Neticede buraya transfere gelmiş. Bu takımı görüyor ve ihtiyaç olduğunu söylüyor. Takviye de olmuyor. Kulübün sıkıntısından dolayı… Arkadaşların maddi sıkıntılarını giderelim diye transfer istemedik 2 arkadaşımızı da gönderdik, ayrıldılar. Kulübümüze bir kuruş para harcatmadan, aynı mevcut kadroyla, kendin yapmadığın kadroyla yolumuza devam ettik. Şimdi ikide bir benim olayımı gündeme getirip, başka isimlerin yazılmasını doğru bulmuyorum. 3 hata sonra bitiyor. Benimle ilgili kimse konuşmasın rica ediyorum. Herkes işine baksın. Benim tek amacım kalan 3 maçı çok iyi şekilde bitirmek. Benim gayem iyi bir yerde bitirmek. Şuanda iyi yerde baktığınız zaman şimdi ki bu.. Kalan 3 maçımızı bitirmek. 
Oyuncular yazılanlardan etkileniyor.

Basın toplantılarını kaldırmayı düşünüyor musunuz?

Basın toplantısı ben kaldırmam. Ben Trabzonspor takımını diğer hocalar gibi yapamam, yapmam, benim kişiliğim olmaz. Benim prensibimdir. Basına çok büyük saygım vardır. Basının bence bilgilendirilmesine inanıyorum. Eğer ben bilgilendirmesem bizim dışımızda bir çok yazılar çıkar. Onun için bazı haksız şeylere burada cevap vermek gerekiyor. Bütün arkadaşlara istediğinizi sorun diyorum. Basındaki arkadaşlar orada saydığım bir çok şey var onları soracağı yerler var ama sormuyorlar. Ben okuyorum ama sormuyorlar. Ben nerede çalışırsam çalışalım orada da aynısını yaptım. Ben nasıl dürüst oluyorsam onları yazacaklar… 

Oyuncularla ilgili rapor verdiler mi?

Dün Bir gazetede benim ağzımdan rapor verdi diye oyuncuları kötülüyorlar. Ben buna nasıl cevap vereceğim. Oradaki arkadaşlarımın yanlış yazıları. O kadar yanlış var ki.. O kadar insana yapılır mı? Ben aradım niçin yapıyorsunuz diye o yazmış bu yazmış.. Benim oyuncularımı kötüleyemez. Ben kimseye rapor vermedim. Özkan hoca gelmiş. Bu işten görevli. Hepimizden tecrübeli. Biz onla oturup karşılıklı konuşuyoruz. Ama bir oyuncum hakkında öyle bir rapor vermem mümkün değil. 

Burak’ın durumu? Tasarrufu var mı?

Burak inanılmaz şekilde fedakarlık yapıyor. Burak tam net şekilde oynasaydı, biz bambaşka olurduk. Gerçekten bam başka olurduk. Burak’a kimsenin bir şey söylemeye hakkı yok. Hakikaten her şeyini veren birisi. Bburak sağlam olsaydı, şuanda gol krallığını fark atıp gitmişti.. Biz onun ne sıkıntılarla oynadığını biliyoruz. Burak’ı gördük. Baktığınızda oynamadığı maçlarda büyük sıkıntı yaşadık. Rodallega, N’doye istediğimizi alamadık değil. Burak’ın çizdiği grafik var. Burak’a daha fazla sahip çıkılması gerekiyor. 
Burak’ın sözleri… 

Burak, ”nasıl buraya gelmem doğruysa gitmemde doğru olabilir” diye yazılıyor. Bilmiyorum doğru mu yanlış mı? Bunların önünü kesmek lazım. 3 maçımız var. Onlara konsantre olmamız lazım. Başkan geçen hafta ben rica ettim geldi söyledi. Biz beraberiz. Onun için buradaki şey oyuncuların maçlara konsantre olması lazım. Seneye gidiyor muyum? Kalıyor muyum? Bunlarla uğraşmamak gerekiyor. 3 maçtan sonra herkes serbest. Yönetimde serbest, geçen hafta da öze dönüş dediler. Bende kabul ediyorum. Trabzon’un değişime gitmesi lazım. Ben geldiğimden beri burada sıkıntı var maddi sıkıntı. Bu takımı etkilemiyor diyemezsiniz, özellikle etkiliyor. Özellikle yabancı arkadaşlarımız buraya para kazanmak için geliyor. Bu da sahaya yansıyor mu tabiki yansıyor. Olan olmuş, ortada gerçek var, zaten başkan göreve başladığında buranın çok büyük sıkıntısı var. Şuanda da başkan uğraşıyor. Ortada gerçek var, sıkıntı var.

Sakatların son durumu…

Abbdukadir, Rodallega bugün çıkıyor. Castillo zaten istediğimiz durumda değil. Ülkesine gitti. Burak’ın problemi var. O da bugün geliyor. Öğleden sonra o da antrenman yapacak. Burak7ın oynamasını bekliyoruz. Onun dışında bir şey yok.