Trabzonspor'da 2017- 18 sezonunu 23 golle tamamlayan forvet oyuncusu Burak Yılmaz, sakatlığı nedeniyle bu dönemin ilk 4 haftasında sadece 27 dakika süre aldı. Onun yokluğunda teknik direktör Ünal Karaman'ın forma şansı tanıdığı Hugo Rodallega eline geçen fırsatı iyi değerlendirdi. 2018-19 sezonunda geride kalan 4 haftalık bölümde tüm maçlarda forma giyen ve 330 dakika sahada kalan 33 yaşındaki Kolombiyalı forvet 3 gol kaydederek, 2017-18 döneminin ilk 4 haftasında üç maçta 198 süre alan ve 3 gol kaydeden Burak Yılmaz'ın performansını yakaladı.

YENİLER COŞTU
Rodellega, konu ile ilgili, "Ünal Karaman hocamın bana güvenmesi ve şans vermesi performansımı artırdı. Kendimi artık bu takıma daha çok ait hissediyorum ve bu beni hırslandırıyor" dedi. Bu arada sezon başında kadroya katılan Anthony Nwakaeme ile Caleb Ekuban, Spor Toto Süper Lig'e iyi bir başlangıç yaptılar. 2 maçta toplam 108 dakika süre alan Nwakaeme 2 gol ve 1 asistlik performans ile takımına katkı sağlarken, tek maçta 4 dakika süre alan Ekuban ise 1 gol atma başarısı gösterdi.

BURAK'IN HESABI... | MİNİ YORUM - OLCAY ÇAKIR
Alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle TFF'ye başvuran Burak, bu durumun 'halen aktif şekilde top oynadığı' camiada nasıl yorumlanabileceğini elbette tıpkı banka hesapları gibi iyi hesap etmiş olmalı. Hayat onun hayatı elbet, sözleşme, hak ediş de onun. Karışamayız! Lakin; onun TFF'ye şikayet ettiği takımda Rodallega'lı, Sosa'lı; huzurlu bir ortam da oluştu artık... Kamuoyunu ve Trabzonspor camiasını alacakları değil 'verecekleri' ilgilendirir bu aşamadan sonra. Bir de; Alıp-götürebilecekleri!

KADRO DIŞI KALACAK MI?
Karadeniz ekibinde Burak Yılmaz krizi devam ediyor. 800 bin euro'luk alacağı için kulübü TFF'ye şikayet eden 33 yaşındaki forvet taraftardan tepki görürken, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, "Transfer dönemi 31 Ağustos Cuma günü bitti, Burak 2 gün sonra pazartesi sabahtan alacaklarıyla ilgili TFF'ye müracaat etmiş" dedi. Bu gelişmelerin ardından yönetimdeki etkili isimlerin birçoğunun Burak'ın kadro dışı kalması ve kaptanlığının elinden alınması şeklinde görüş belirttiği öğrenildi. 33 yaşındaki futbolcu, transfer sezonunun kapanmasına 1 saat kala, "Beşiktaş'ın teklifine teşekkür ederim ama ben Trabzonspor'da kalmayı tercih ediyorum" demişti. (Fotomaç)