Her iki bölge için elinde üçer isim bulunan Bordo- Mavililer, çalışmaları hızlandırdı. Teknik direktör Ersun Yanal’ın da isteği doğrultusunda 1 hafta içinde takviyeler yapılacak. İşte adaylarda son durum...
HÜCUMCULAR

Narsingh: Luciano Narsingh aslında hem yönetimin hem de teknik direktör Ersun Yanal’ın ilk hedefiydi. Ancak yıldız futbolcunun kulübü PSV zorluk çıkartıyor. Hollanda ekibi, oyuncuyu bırakmak istemiyor. 1 yıl daha sözleşmesi bulunan ve piyasa değeri yaklaşık 5 milyon Euro olan Narsingh ile yine de temaslar devam ediyor. Hollandalı futbolcu geçen sezon çıktığı 40 resmi maçta 9 gol atarken, 6 da asist yaptı.

Hillel Soudani: Scout (oyuncu izleme) ekibinin keşfettiği Hillel Soudani’ye, Ersun Yanal onay vermişti. Nevzat Aydın’ın daha önce görüştüğü oyuncu, Trabzonspor’a gelmeye hazır. Dinamo Zagreb’te görev yapan 28 yaşındaki Cezayirli hücum oyuncusu, forvet olarak da görev yapabiliyor. Listedeki isimler arasında skor üretmeye en yatkın oyuncu olan Soudani, geçen sezon 14 gol, 9 asistlik bir performans sergiledi.

Lukoki: Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın’ın transferiyle bizzat ilgilendiği Lukoki konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. 23 yaşındaki oyuncunun kulübü Ludogorets ile pazarlıklar hızlandı. Oyuncu cephesinde ciddi bir sorun yaşanmazken, rakamların aşağı çekilmesi için uğraş veriliyor. Lukoki bu sezon Şampiyonlar Ligi elemelerinde çıktığı 3 maçta 3 gol atarken, 1 de asiste imza attı.

BEKLER

Yedlin: Premier Lig ekibi Tottenham’da görev yapan Yedlin, geçen sezonu Sunderland’te kiralık olarak geçirdi. Atletik özellikleri üst düzey olan 23 yaşındaki sağ bek için Bordo- Mavililer teklifini yaptı. Fırtına, kiralık formülüyle bu işi bitirmek istiyor. Ancak Yedlin’in İngiltere’den de başka talipleri var. Yedlin ile Hull City ve Derby yakından ilgilenirken, Trabzonspor da fazlasıyla ısrarcı.

Margasov: Sağ bek transferinde maliyeti en uygun isim Timofey Margasov... Son olarak Rostov’da oynayan 24 yaşındaki futbolcunun bonservisi elinde. Piyasa değeri 2.5 milyon Euro olan Rus futbolcunun Avrupa’dan başka talipleri de bulunuyor. Savunma özelliği ön planda olan Margasov ile 1 ay önce ilk temas kurulmuştu. Yedlin ve Salino olmazsa, rota tekrar ona dönecek.

Salino: Zeki Yavru’yu alternatif düşünen teknik direktör Ersun Yanal, mutlaka kaliteli bir yabancı istiyor. Leandro Salino, Trabzonspor’a menacerler tarafından önerildi. Bonservisi elinde olan Brezilyalı futbolcu son olarak Olympiakos’ta görev yapmıştı. Geride bıraktığımız sezon 26 maçta sahaya çıkan 31 yaşındaki oyuncu, sağ bekin yanısıra savunmanın solunda da oynayabiliyor.