Spor Toto Süper Lig'de 13. haftalık bir aranın ardından Trabzonspor beraberlik elde etti. Deplasmanda Kayserispor karşısında skoru 3-1'den 3-3 getirmenin moralini yaşayan bordo-mavililer kaybedilen 2 puanında üzüntüsünü yaşıyor. Ligde en son beraberliği 13.haftada oynanan Sivasspor maçında 2-2'lık sonuçla alan Karadeniz ekibi bu sezon oyndağı 27 maçta 13 galibiyet, 7'şer beraberlik ve mağlubiyet aldı. Attığı 51 gole karşılık ise kalesinde 31 gol gördü. Karadeniz ekibi 46 puan toplayarak ilk 4 takım arasındaki yerini korudu.

SAVUNMA SIKINTISI
Trabzonspor bu sezon oynadığı 27 maçın 6'sında gol yemedi. Diğer 21 maçta kalesinde gol gören bordo-mavili takımda savunma sıkıntısı son oynanan maçlarda hat safhayı çıktı. Glowacki'nin sakatlığı nedeniyle savunmada alternatif sıkıntısı yaşayan Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, bordo-mavili takımın son iki maçta 5 gol yemesi nedeniyle PSV Eindhoven ile oynanacak olan rövanş maçı öncesi büyük bir sıkıntı yaşıyor. Hollanda da oynanacak olan rövanş maçına kadar takım savunmasındaki sıkıntıyı gidermeye çalışacak olan deneyimli teknik adam adam Polanyalı savunma oyuncusunun durumu hakkında sürekli sağlık ekibinden bilgi alıyor. Glowacki durumu belirsizliğini korurken Güneş'in, savunma da değişiklik yapması bekleniyor ancak Serkan Balcı'nın cezası nedeniyle rövanş maçında forma giyemeyecek olması Güneş'e fazla bir alternatif şansı bırakmıyor. Glowacki'nin oynamaması halinde Celustka'yı sağ tarafa çekecek olan Güneş'in yine savunmada Giray ve Mustafa Yumlu ikilisine şans vermesi bekleniyor.

YOLCULUK YARIN
Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında oynayacağı PSV Eindhoven maçı için yarın Hollanda'ya gidecek. Trabzon'dan saat 11.00'de taraftar ve basın mensuplarının da bulunduğu özel uçakla Eindhoven'e hareket edecek. Trabzonspor, Çarşamba akşamı maçın oynanacağı Philips Stadyumu'nda son antrenmanını yapacak. Teknik direktör Şenol Güneş ve bir futbolcuda aynı gün basın toplantısı düzenleyecek.