Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek zirve yolunda önemli galibiyet elde eden Trabzonspor'un karşılaşmadaki ilk golünü atan Alexander Sörloth, ilk sezonunda 19 maçın 13'ünde attığı 16 golle takımına zirve yarışında büyük katkı yaptı. Ligde 38 puanı bulunan Karadeniz ekibi, Sörloth'un gol attığı 13 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik alarak 38 puanın 31'ini topladı.

Trabzonspor'un zirve yarışındaki en büyük gücü olan Sörloth'un Bordo-Mavili takıma transfer süreci çok ilginç!

Sörtloth'un Trabzonspor'a transferinde yaşananları o dönem Bordo-Mavili takımın izleme komitesinde çalışan Burak Feyizoğlu, Ajansspor'a anlattı!

Feyizoğlu, Sint-Truiden'in santrforu Yohan Boli'yi izlemek için Sint-Truiden - Gent maçına gittiklerini fakat karşılaşmada Alexander Sörloth'u keşfettiklerini söyledi.

Burak Feyizoğlu yaşananları şu şekilde anlattı:

Geçtiğimiz sezon rahmetli Suat Tekelioğlu Hocam vasıtasıyla Trabzonspor'da göreve başladım. Suat Hoca ile de Almanya'da tanışmıştık. Suat Hoca, "Trabzonspor'da çalışmayı düşünür müsün?" diye sordu, ben de olumlu cevap verdim ve Trabzonspor'da göreve başladım. Ben de aslen Trabzon Ofluyum, Almanya'da yaşıyorum. Almanya'da da birçok kulüpte de görev aldım. Süreç geliştikten sonra Suat Hoca ile yurt dışında birçok maç izledik. 

17 Mart 2019'da Yohan Boli'yi izlemek için Sint Truiden-Gent maçına gittik, o maça kadar Sint Truiden'de Yohan Boli'nin 12 golü vardı fakat biz maçta o gün Boli'yi hiç beğenmedik. O dönem yönetimden bize gelen bilgi "Rodellega ile sözleşme uzatmıyoruz, takıma direkt oynayacak oyuncu bulmalıyız." şeklindeydi... Maçta benim dikkatimi Sörloth çekti, o maçta da sağ açıkta oynuyordu. Suat Hoca'ya 'Hocam, boş ver Boli'yi, Gent'teki Sörloth'un kumaşı belli ve temposu iyi." dedim. Sonrasında Sörloth'un Crystal Palace'dan Gent'e kiralık geldiğini öğrendim. Fakat Sörloth'un istatistikleri çok kötüydü, yönetimle yaptığımız görüşmede Crystal Palace'ın tekrar başka bir takıma kiralık gönderilebileceğini konuştuk ve süreç böyle gelişti. Boli'ye niyet Sörloth'a kısmet diyelim.