61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzonspor’da kaptanlık görevine getirildikten sonra sorumluluk üstlenen Jose Sosa, gösterdiği performansla Bordo Mavili taraftarların beğenisini kazanmıştı. 
Takıma verdiği katkıyla taraflı tarafsız tüm spor otoritelerinden tam not alan Sosa’nın performansındaki düşüş merak konusu haline geldi.

21 MAÇA ÇIKTI

34 yaşındaki oyuncu bu sezon Trabzonspor formasıyla Süper Lig’de 13, Avrupa Ligi’nde 7 ve Türkiye Kupası’nda 1 maça çıkarken bu maçlarda 3 gol atıp 5’de asit yaparak dikkat çeken performans sergiledi. 21 maçta boy gösteren Sosa'nın aşırı maç ve antrenman temposu nedeniyle yorgunluk yaşadığı belirtilirken bu nedenden ötürü de hafif sakatlıklar yaşamasının maç performanslarını etkilediği kaydedildi. 

SÖZLEŞME BELİRSİZLİĞİ

Trabzonspor’da Başkan Ağaoğlu’nun 22 Ekim’de yaptığı açıklamada Sosa ile sözleşme imzalayacaklarını ve görüşmelere başladıklarını açıklamıştı.

Gelen son bilgilere göre sözleşme uzatma görüşmelerinde rakamlar arası pazarlıkların devam ettiği ve devre arasına kadar çözüme kavuşmasının beklendiği ifade edildi.

OKUL SORUNU YOK

Sosa’nın çocuklarının okul çağına gelmesi nedeniyle eşinin "yurt dışında okutalım" teklifi sunduğu iddia edilmişti. 

Ancak Sosa’ya yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre ailenin Trabzon'da mevcut okuduğu okuldan memnun olduğu ve burada çocuklarını okutmama gibi bir taleplerinin olmadığı ifade edildi.