Trabzonspor Süper Lig'in 24. haftasında deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 2-0'lık skorla devirmeyi başardı.

Son dakika haberi: Trabzonspor yıldızlarıyla sözleşme imzalayacak! 5 imza 3 ayrılık...
Ligde oynadığı son 5 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan bordo-mavililer puanını 42'ye çıkararak şampiyonluk yarışında 'bende varım' dedi.

Fırtına bir yandan da iç transferde düğmeye bastı. Trabzonspor yönetimi, sözleşmeleri sona erecek isimlerle masaya oturmaya başladı. İşte o isimler ve son durumları...

KAMİL AHMET ÇÖREKÇİ

Trabzonspor kadrosuna 2017 yılında katılan ve sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Kamil Ahmet Çörekçi ilk 11'de forma giymekte zorlansada rotasyon oyuncusu olmayı başardı. Serkan Asan'ın sakatlığında sağ bekte, Marlon'un sakatlığında sol bekte zaman zaman ise orta sahanın ortasında görev yapan oyuncu ile sezon sonunda sözleşme uzatılacak.

BENIK AFOBE

Sezon başında Stoke City'den bir yıllığına kiralanan Afobe ile sezon sonunda yollar ayrılacak. Bordo-mavililerde etkili bir performans sergilemeyen futbolcu ile devre arasında da yollar ayrılmak istenmiş fakat İngiliz ekibi bu teklife sıcak bakmamıştı.

LEWIS BAKER

Trabzonspor'un Chelsea'den kiraladığı Lewis Baker'ın da sezon sonunda sözleşmesi sona eriyor. Abdullah Avcı, İngiliz futbolcunun yerine orta sahaya defans yönü daha kuvvetli bir ismin alınması gerektiğini vurguladığı bu nedenle Baker ile sezon sonunda yolların ayrılacağı ortaya çıktı.

MAJID HOSSEINI

Bordo-mavililerin İranlı oyuncusu Majid Hoseini'nin kendini geliştirmesi Abdullah Avcı'nın da dikkatini çekti. Tecrübeli teknik adam yönetime Hosseini'nin takımda tutulması gerektiğini söyledi. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek futbolcuya 2 yıllık sözleşme önerilecek.

MARLON

Trabzonspor'un Brezilya ekibi Fluminense'de satın alma opsiyonu ile kiraladığı Marlon'un performansı Avcı tarafından yeterli bulunmadı.

Son dakika haberi: Trabzonspor yıldızlarıyla sözleşme imzalayacak! 5 imza 3 ayrılık...
Devre arasında Danny Rose'u kadroya katmak isteyen bordo-mavililer bu transferde başarılı olamamıştı. Sezon sonunda sol bek transferi yapılması halinde Marlon ile de yollar ayrılacak.

NWAKAEME

Trabzonspor'a son yıllarda gelmiş en başarılı futbolcuların başında kuşkusuz Nwakaeme geliyor. Sıkışan oyunda kritik skor katkılarıyla bordo-mavilileri sırtlayan Nijeryalı futbolcu ile son yılına girmeden sözleşme uzatılmak isteniyor.

2022'de sözleşmesi sona erecek olan futbolcuya 2 yıllık sözleşme önerilecek.

EKUBAN

Trabzonspor'a geldiği ilk günden bu yana dikkatleri üzerinde toplamayı başaran, kritik maçlarda attığı gollerle takımına büyük katkı sağlayan Ekuban'ın da sözleşmesi 2022 yılında sona erecek.

Son dakika haberi: Trabzonspor yıldızlarıyla sözleşme imzalayacak! 5 imza 3 ayrılık...
Avrupa'da birçok kulübün transfer listesine giren 26 yaşındaki futbolcu da kadroda tutulmak isteniyor. Ekuban'a da Nwakaeme gibi 2 yıllık sözleşme önerilecek.

EDGAR IE

Trabzonspor'un Yusuf Yazıcı'ya karşılık olarak kadrosuna kattığı ilk yılında ise Feyenoord'a kiraladığı Edgar Ie'nin Vitor Hugo ile uyumu teknik heyeti son derece memnun etti.

Geçtiğimiz sezon stoperde bir türlü dikiş tutturamayan bordo-mavililer bu uyumu kaybetmemek için elini çabuk tutmaya kararlı. Trabzonspor 2022 yılında sözleşmesi bitecek olan Edgar'la masaya oturma kararı aldı. (Fotomac)