61SAAT ANTALYA - HASAN TÜNCEL

Devre arası hazırlıklarını Antalya’da sürdüren bordo mavililerde Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin, spor müdürümüz Hasan Tünel’in sorularını yanıtladı.

GENÇ OYUNCULAR KALACAK MI?

Bordo mavililerde genç futbolcuların kalır kalmayacağı ile ilgili Şahin, ''9-10 tane genç getirdik. Hepsi kalabilir gidebilir. Ünal hoca karar verecek. Yönetim olarak biz çıkıp bu kalacak o kalacak diyemeyiz. Ancak şunu söyleyebiliriz. Genç ve tecrübeli oyuncuların kaynaşmasına şahit oluyoruz’’ ifadelerini kullandı.

KURTULUŞ ALTYAPIDA

Türkiye’de futbolun altyapıdan kurtulabileceğini vurgulayan Şahin, ''Tüm kulüplerde olduğu gibi bizde sıkıntılıyız. Altyapılar önem vermemiz lazım. Türkiye’de futbolun kuruluşu altyapıdan geliyor’’ dedi.

FIFA’YLA GÖRÜŞMELER: BAŞKAN AÇIKLAYACAK

FIFA’yla olan transfer yasağı ile ilgili görüşmelerle ilgili Şahin, ''Başkanımız uğraşıyoruz. Bir karar çıkmadı. Karar çıkınca başkınımız bunu açıklayacak’’ açıklamalarına yer verdi.

ÜNAL KARAMAN’A ALKIŞ

Ünal Karaman’ın Trabzonspor’da bir alkış hak ettiğini söyleyen Şahin, ''Ünal Hoca’ya teşekkür etmek istiyorum. Kendi futbolculuk dönemindeki gibi kaptanlığını hocalığında gösteriyor. Ağabeylik kardeşlik müthiş şekilde devam ediyor. Çocukların özgüveni yerine geldi. Hocaya bir alkış buradan’’ dedi.

TRABZONSPOR’DA TRANSFER BİTMEZ

Transfer çalışmalarıyla ilgili ise Şahin, ''Biz burada başkan ve Ünal hoca ile toplantılar yaptık bazı tespitlerimiz var. Bunu önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bizde transfer kesinlikle bitmez. Scout ekibimiz var. Biz araştırma içerisideyiz. Liste istediğimiz zaman her mevkiye 3’er 5’er tane futbolcu getiriyorlar. Sakatlık oluyor, ceza durumu oluyor. Bu yüzden gerekli transfer. Büyük transfer kimse beklemesin hayalcilik olur. Trabzonspor’da transfer bitmez…Ama verdiğimiz sözlerimizin arkasındayız’’ ifadelerini kullandı.

KUCKA’YA TEKLİF DUYUMU VAR

Kucka’ya transfer teklifinin gelip gelmediği ile ilgili ise Şahin,''Biz nasıl diğer kulüplerden futbolcu transfer istiyorsak başka kulüpler gelip bizden futbolcu isteyebilir. Buda doğaldır, Kucak’ya gelebilir. Bize gelen duyumlarda bu var. Ama yazılı olarak bir mail gelmedi. Somut şeyler var. Abdülkadir, Yusuf ve kaleciye hepsine gelebilir. Mukaveleli futbolcularımız teklifler gelebilir’’ dedi.

Öte yandan Şahin, Cuma günü Macaristan ekibi ile bir hazırlık maçı yapabileceklerini duyurdu.