61SAAT SPOR SERVİSİ-

Bordo - Mavililerin kampını takip eden 61saat.com Spor Müdürü Hasan Tüncel, Sabah Gazetesi Trabzonspor Muhabiri Yunus Emre Sel ve Fanatik Gazetesi Trabzonspor Muhabiri Sefacan Konuksever canlı yayında Trabzonspor kampını değerlendirdi.

61saat.com YouTube hesabından yapılan canlı yayında konuşan Yunus Emre Sel, “Özellikle hücum hattında uyumu sağlamaya çalıştı. Gervinho, Nwakaeme birlikte. Bakasetas, Berat ve Hamsik 3’lüsünü denedi. Klasik 4 - 3 - 3’ün farklı formatını takıma adapte etmeye çalıştı. Bu sistemde 10 numara tabir ettiğimiz ofansif orta saha bulunmuyor.  Hücum olarak zengin olan ama pozisyon veren bir Trabzonspor vardı. Buraya gelen her oyuncuya şans verdi. Yeni transferlerden Genvinho’nun performansı dikkat çekiciydi. 
Marek Hamsik’in biraz daha uyum adaptasyona ihtiyacı var gibi görünüyor. çok net şekilde gözüküyor ki orta sahada dinamik, baskı kuran, gerekirse tekmeye kafa atan oyuncu sıkıntısını yaşıyor Trabzonspor” dedi. 

Konuksever ise, “Hazırlık maçları biraz Molde karşısında oynayacak takımın sinyallerini verdi. Orta sahada top sizin ayağınızdayken problem yok. Ancak top rakibe geçtiğinde Berat’ın yeri geldiğinde 50 metrelik alanı kontrol etmesi gerekiyor. Hamsik kendisini öne atıyor. Bakasetas’ta 10 numara oyuncu. Hoca onu 8 numara gibi kullansada iç güdüsel olarak öne gidiyor. 
Burada bir kaç formül var. Ya Hamsik, daha fazla gelecek arkaya yardım edecek. Daha önce Sosa’da gördüğümüz gibi. Top alacak, top dağıtacak, pasör olarak varlığını gösterecek. Veya oraya Berat’ın yerine daha net 6 numara fizikli, yeri geldiğinde topu saklayacak, stoperlerin arasına girecek oyuncu lazım gibi duruyor. 
Gervinho, en çok göze batan yenilerdendi.. Koita, Dijanny’den farklı bir oyuncu. Yan toplarda çok rahat hava topuna çıkıp üstünlüğünü hissettiriyor. Peres, farkını belli ediyor. Yeri geliyor hızlı hücuma çıkıyor. Adrese teslim orta gönderiyor. İsmail’i tabi göremedik. Ama o da lig periyoduna kadar hazır olacak” diye konuştu.

Nwakaeme’nin sözleşme uzatma konusu ile ilgili de konuşan Yunus Emre Sel, “Bu konuda beklentisi olduğunu net şekilde söyledi. Trabzonspor’un dış transfer çalışması devam ediyor. Nwakaeme’nin performansı çok önemli. Örneğin Nwakaeme devre arasına kadar 10 gol üzeri katkı yaparsa, oyuncunun istediği şartlarda imzalamak zorunda kalacaksın. Kampın iyi isimleri arasında bir tanesiydi. Belki de FİFA kuralları gereği 6 ay kala istediği takımla anlaşma kozu da geçecek. Ben bunun iyi tartılıp, dengelenmesi gerektiğini düşünüyorum. 
Nwakaeme, bugüne kadar keyif aldığında oynayan oyuncuydu. Bu kamp şunu net şekilde gösterdi. Nwakaeme sistemin içinde olmaya çalışıyor ve oyun planının içinde kalıyor. Trondsen, orta sahaya geçmeye çalıştığında eliyle uyararak, orada ki oyun formatına uygun olarak geride kalmasını itiyor ve kanadı komple kullanmaya çalışıyor. 
Defansa katkı noktasında Trondsen ileri çıkmayacaksa, olacak sol bek kimse çok daha özverili olması gerekiyor” dedi. 

Konuksever ise, “Trabzonspor yönetimini pek çok konuda başarılı buluyorum. İç transferde en sıkıntı yaşadıkları nokta bu.. Novak süreci, Sosa süreci, sanki bu oyuncularla kontrat süreci daha erken çözülseydi belki de kalabilirlerdi. Türkiye’de sona bırakmak çok mantıklı gelmiyor. Benim görüşüm en geç devre arası veya 10 - 12 maçlık periyotta bildiğimiz Nwakaeme performansıyla geçerse sözleşme görüşmelerinin başlaması gerekiyor” diye konuştu.

Cheikhou Kouyate ile ilgili transfer iddiasıyla ilgili de konuşan Yunus Emre Sel, “Teknik direktör Abdullah Avcı, orta saha ve stoper bölgesine takviye ihtiyacını dile getiriyor. Ümraniye maçından sonra bunu net açıkladı. 
Hem orta sahada ki ihtiyacı hem de stoper bölgesinde ki beklentiyi karşılayabilecek oyuncu. Cheikhou Kouyate, Premier Ligde ortalama 30 maçın üstünde sayıya ulaşmış, son 1,5 yıldır 6 numara olmasına rağmen stoper oynamış. Ciddi katkı yapmış oyuncu.  Crystal Palace, Cheikhou Kouyate devam etmek istiyor. Taraftarlarda bir çok paylaşım yapmış durumda. Oyuncunun sözleşmesine bitimine 1 yıl kaldığı için Trabzonspor görüşmelerde bulundu. Hem kulüple hem de oyuncuyla görüşmeler sürüyor. 
Çok net şekilde Trabzonspor’un ilgisi var. Oyuncuyla menajeri üzerinden görüşme yapıldı. Menajere verilen yetki belgesiyle İngiltere’de de görüşme yapıldı. Bir tık ilerledi mi derseniz açıkçası o seviyede olmadığını düşünüyorum” diye konuştu. 

Trabzonspor'a Premier Lig'den yıldız geliyor – Güncel Haberler, Son Dakika  Haberleri, Turktime Haber Portalı

Konuksever ise, “Ön liberoya veya stopere birer tane yarım adam almaktansa iki bölgeye bir tane sağlam adam almak maliyet olarak daha mantıklı. 3 milyon Euro civarında bonservis bedeliyle Crystal Palace’nin ikna olabileceği yönünde bilgi var. Ancak bu parayı peşin istiyor. Suudi Arabistan’dan Al Ahli kulübünün ilgisi var. İlk etapta oyuncu Arabistan’da futbol kariyerine devam etmek istemediğini söyledi. Oyuncu İngiltere’den geçen sene 2. 3, 2. 4 rakam kazanıyordu. Orada Arabistan kulübünün 3,5 seviyelerinde veriyor. Oyuncu yarışmacı bir ligde oynamak istediğini söyledi Trabzonspor’da o noktada devreye girdi. 
Rakamlar Avrupa seviyesinde ultra düzeyde değil. Trabzonspor’da bu noktada hızlı davranması gerekiyor” dedi.

Son Dakika Transfer Haberi: Real Sociedad, Willian Jose için Beşiktaş'tan 6  milyon Euro istedi - Spor Haberi

Willian Jose iddiası ile ilgile de konuşan Yunus Emre Sel, “Trabzonspor’un teması oldu. Hem Trabzonspor hem de Real Sociedad kulübü de açıklama yapıyor.  İspanyol basınında da çıktı. 6 milyon Avro Trabzonspor’un direkt ödeyebileceği rakam değil. Bu rakamı uzun vadeye yayma, bonuslarla ödeme gibi sözleşmeye teknik detaylar eklebelirise Trabzonspor bir üst seviyeye geçebilir. 
Oyuncunun maaşı da önemli. Güncel maaşına bakıldığında 2 milyon civarında rakam gözüküyor. 6 milyon Euroluk bonservis ciddi bir rakam. Ben Trabzonspor’un 6 milyon Euro veriyorum alıyorum diyeceğini tahmin etmiyorum. Temaslar sürüyor. Vadeye yayma noktasında temaslar devam ediyor” diye konuştu. 

Trabzonspor, Artem Dovbyk'in transferi için resmi işlemleri başlatıyor

Artem Dovbyk ile ilgili de konuşan Yunus Emre Sel, “Burada tek taraf oyuncunun menajeri değil. Dinipro kulübü var, Dinamo Kiev, Shaktar kulübü var. Dinamo Kulübü resmi teklif gönderdi. Shaktar’ın oyuncuyu resmi olarak transfer etmek istese öne geçebilir. Artem ismi taraftarları heyecanlandırmış gibi gözüküyor.  Oyuncu, Trabzonspor fikrine çok sıcak bakıyor. Trabzonspor’un hem Scout ekibi hem de teknik ekibin olumlu referansları var. Halen resmi teklif gitmedi” dedi. 

Trabzonspor transfer | Cornelius'ta Sörloth detayı! - Trabzonspor (TS)  Haberleri - Spor

Cornelius’un Trabzonspor’a maliyetinin yüksek olacağına dikkat çeken Yunus Emre Sel, Sörloth ile ilgili de, “Cornelius’un olası transferi gerçekleşse maliyeti 13 milyon seviyelerine çıkıyor. Bunlar gerçekçi görünmüyor. 
Sörloth hala muamma. Ne Leipzing’in net tavrı, ne de Sörloth’un Türkiye’ye dönmek konusunda net tavrı var” dedi. 

Bursaspor, Umut Meraş'tan para kazanabilir! Türkiye yolunda… – Sözcü  Gazetesi

Umut Meraş ile ilgili olarak ise,  “Umut Meraş, konusu eğer bu gidişle istediği rakamdan geri adım atmazsa Fransa’da kariyere devam eder. Bu rakamları Türkiye’de kendisine verecek kulüp söz konusu değil. Dorukhan 15 milyon seviyelerini bulacak gibi söz konusu değil. Geri adım atması gerekiyor” diye konuştu.

Dorukhan Toköz - Oyuncu profili | Transfermarkt