Sivasspor ve Gaziantepspor galibiyetleriyle birlikte Avrupa’yı hedeflemeye başlayan Trabzonspor, Başakşehir beraberliğiyle sarsıldı. Sonuçtan çok, oynanan etkisiz futbol taraftarların ve camianın tepkisini topladı.
Avrupa biletini kapmak için Avni Aker’de mutlaka kazanması gereken Bordo-Mavililer sahadan 1 puanla ayrılırken, teknik direktör Hami Mandıralı maçın ardından ilk kez futbolculara yüklendi. Oyuncuların gerekeni yapmadığına vurgu yapan Mandıralı, ekibiyle birlikte teşhisi koydu.

Buna göre takımı sırtlayacak isimlerin sezonun bitimine 6 hafta kala akıllarının transferde olması, sahadaki ruhsuz futbolun en büyük nedeni. İşte teknik heyette hayal kırıklığı yaratan yıldızlar...

MARKO MARİN

Chelsea’den kiralık yıldızın form grafiğini inanılmaz dalgalı. Teknik heyet onun üzerine titriyor ama menacerinden neredeyse her gün gelen teklif haberleri, ayaklarına kelepçe vurmuş durumda.

DOUGLAS

Takımın asıl stoperi olması beklenirken vasatı bile aşamayınca alternatif dahi olamadı. Yönetim ve teknik heyetin en maliyetli hayal kırıklığı.

MEHMET EKİCİ

Sakatlıklar geri dönüşünü hep uzattı. Onun da geleceğine dair kafa karışıklığı var. Duran toplar dışında eski formunun çok uzağında olması Hami Mandıralı’nın tüm planlarını sekteye uğratan faktörlerden.

CAVANDA

O da adı Avrupa transfer borsasında olan oyunculardan. Ligin ikinci yarısının başından bu yana adeta kayıplarda. Hami Hoca onu şu ana kadar sakat ve cezalı değilse hep oynattı ama gelecek haftalarda bu durum da değişebilir.

CARDOZO

Aklı karışık isimlerden biri. Hami Hoca, “Çift forvet oynayamıyoruz” derken biraz da Paraguaylı oyuncuyu işaret etti. Sezon sonunda Cardozo için de ‘gönderilsin’ raporu çıkacağı kesin.

YUSUF ERDOĞAN

Trabzonspor ile 100. maçına çıkan genç yıldız, “Önceliğim Trabzonspor” dese bile İtalyan ekipleri  başta olmak üzere onun da kapısında önemli kulüplerin menacerleri var.