Trabzonspor yönetimi, 50.yılda şampiyonluk vaadini yerine getirmek adına yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdürüyor.
Öncelikli olarak mevcut kadroda bulunan ve aldıkları yüksek ücretlere rağmen takıma katkı sağlayamayan oyuncularla yollar ayrılacak. Bu oyuncuların yerine hem gelecek vaat eden, hem takımı ve forması için savaşan, dinamik ve maliyeti düşük oyuncular transfer edilecek. Süper Ligde forma giyen ve takımlarında çok başarılı olan oyuncular üzerinde duruluyor. En başta Başakşehirli Edin Visca ve Osmanlısporlu Ndiaye ile yeni sezon için söz kesildiği biliniyor.

Bordo-Mavililerin transfer havuzu oldukça geniş, bu havuza her gün yeni isimler ekleniyor. Kayserispor’dan Ömer Bayram ile Deniz Türüç, Gaziantepspor’dan Orkun Çınar, Çaykur Rizespor’dan Eren Albayrak, Kasımpaşaspor’dan Eren Derdiyok,  Osmanlıspor’dan Aminu Umar, Gençlerbirliği’nden Uğur Çiftçi, Eskişherispor’dan Kamil Ahmet Çörekçi gibi oyuncular Bordo-Mavililerin listesinde olan isimler. Bu isimlere yeni kurulan scout ekibi de izledikleri oyuncuları ekliyor. Yeni teknik adam ve oyun sistemine göre havuzdaki oyunculardan bazıları transfer edilecek.