61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’da geçtiğimiz sezon başında göreve gelen teknik direktör Ünal Karaman ile yola devam etme kararı aldı. Deneyimli teknik adamla 2 yıl daha sözleşme uzatan Bordo Mavililer imza töreni düzenledi. 

Düzenlenen törene Karaman’ın yanı sıra Başkan Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katılım gösterdi. 

AĞAOĞLU: SABAH 06:00'A KADAR MUKAYESE ETTİK
Törende konuşan Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu “sevgili hocamızla ilk konuştuğumuz zaman sadece başlangıçtır yönetime geldiğimiz zaman uzun bir süreçten geçeğimizi ifade etmiştik. Yeniden yapılanma altyapıya önem veren altyapıdan yetiştiridğin futbolcuları ilkleri benimsemiş bir kadro oluşumu ile ileriye taşımak için  hocamızla çalışmaya başlamıştık.  İlerleyen süreç içerisinde sevgili hocamızla teknik direktörlüğün ötesinde yük ve sorumluluk yüklendiğinin farkındaydık çoğu zaman hem yönetim kurulu arkadaşlarımız, hocalarımız personellerimiz asli görevlerimizin dışında pek çok şeyle uğramak zorunda kaldık.

Kendi adıma konuşayım çok önemli bir dönem kulübe başkan olarak mı tahsildar olarak mı hizmet ettim. 2. biraz daha doğru herkesin biraz daha fedakârlık yapması gerekiyordu. Hocamıza teşekkür ediyorum en zor olanı Türkiye'de teknik direktörlüktür hele ki Trabzonspor’da çok daha farklıdır hepiniz biliyorsunuz. hem teknik heyet hem oyuncalarımız sonrası için biraz daha önümüz temiz biraz daha umutlu önümüzü sürerek umutla kafamızdaki düşünceleri hem de kulübün idari yapısını sahaya yansıtacağımızı düşünüyorum. Hocamızla uzun sürdür biraz 1-2 aydır kadro yapılanmasını altyapıyı profesyonel kadroyu nasıl şekillendireceğimizi ramazanda sabah 6 ya kadar münazara ettik. Burada bütün arzumuz camianın gurur duyulacağı beğeni ile izleyeceeği profesyonel bir kadro oluşturup devamlılığını sağlamak' dedi. 

AĞAOĞLU: AYAKTA KALMASI İMKANSIZDIR
Ağaoğlu: Allah mahcup etmez inşallah hocamız güvendiğiniz inandığımız sağlam karakterli yönetimi işini kolaylaştıran ve özveri ile hizmet eden bir insan. Trabzonspor'a gönül vermiş insanların Trabzonspor'a hizmet etmek elinden gelen gayreti için mücadele eden insanlar var. Bu kadar ağır sıkıntıları yaşayan bir kulübün ayakta kalması imkânsızıdır. Huzurlarınızda kendisine 2 yıllık sözleşme nizamladığı için teşekkür ediyorum yönetim adına kendisine teşekkür ediyor ve arkasındayız diyorum. Hocamızla birlikte yan yanayız. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah yardımcımız olsun" diye konuştu. 

KARAMAN: ONLAR OLMAZSA BİZ OLMAYIZ
Ünal Karaman: hepinize iyi bayramlar diliyorum sene boyunca bu oda içerisinde ama sevinci paylaştık ama hüzünü paylaştık. Derslik olarak geçti burası klasikleşmenin ötesinde Trabzon farklı bir şehir her şeyiyle farklı bir şehir dokusunu bozma adına ısrarcı olmazsa. başkanım çok güzel şeyler söyledi bize destek veren en az yönetim kurulu kadar değerli hizmetleri olan çalışanlarımıza emekçilerimize teşekkür ediyorum. Onlar olmazsa biz olmayız. Profesyonel yaşantımızı hayat standartlarımızı gerçekleştirmek üzere hep önümüzü açtılar. Tüm ekibim adına başkanım yönetim kurulum adına sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

İSTANBUL TAKIMLARININ TEKLİFİ 25 BİN LİRAYDI
Karaman, "Kendimizi hesaba çekme konusunda sıkıntı yaşıyoruz. bazen erken davranıp acele edebiliriz. Siz elbette çok önemlisiniz siz başka şehrin basın mensubu gibi olamazsınız. Tuttuğunuz 2. bir takımın olduğunu düşünmüyorum Trabzonspor'u en az bizler kadar kollamalısınız. bordo mavi kravatla sokakta gezen kişilersiniz. kendi çocuğunuz gibi korumalısınız. şurada ne yazıldığını bilmiyorum. Özel bir isteğim oldu onu da başkana söylerim. Bu insanların yüzünü güldürmek kendimden farklı bir davranış beklemem, gücümüz nereye yetiyorsa zaman zaman siz önümüze koyabilirsiniz. Geçmişte ne yaşadığımızı gelirsiniz ifade ederim. 20-30 yıldır gala tanımadıysanız hal ifade edeceğimiz bir şey olamaz. Zorluklar yaşadık o zorluklar imkân verdi. Biz hiçbir zaman sunulmuş kaza tüyü yataklarla mükemmel ortamlarla imkanlarla bir şey sunulmadı. Geçmişte yaşadıklarıma bir de önümüzdekilere baktım sporculuk duruşundan asla taviz vermeyen bir oyuncu grubumuz vardı. Evet öğrenecekler ve öğrenmeye devam edecekler. Dün dünde kalıyor ve kendinizi tazelemeniz gerekiyor. Saha içerisinde mücadele eden taraftar gurubu olduğu sürece en iyi şekilde temsil etmeye gayret edeceğiz. Biraz daha empati yaparak bakmanızı rica ediyorum. Geçen seneyi ben tesiste geçirdim. 7 24 tesiste geçirdim nadiren tesisten dışarı çıktım bundan rahatsızlık duyuyor muyum asla duymuyorum. Bundan enerji alan ve çalışan insanım burada imza töreni yapıyoruz bakıldığı anda profesyonel sözleşmedir. Burada yönetici arkadaşlarımıza misafir olduğum dönemde 10 bine atarken İstanbul takımlarının teklifi 25 bin liraydı. Bugün burada konuşuyorum yarın burada bir bakışımız belki buradan tüm eşyayı yükleyip gitmeme neden olur. Samimi duruşu gösterdiğimiz süre içerisinde aşarız, aşamayacağımız bir şey yok. Kadro derinliğimiz nereye kadar

SAMİMİYET İMZASI
Başkanımızın ne çektiğini çok iyi biliyorum bizler farklı mıyız buradaki çalışanlar nasıl farklı düşünebilir. profesyonel imza olarak görmeyin. Samimiyet imzası olarak görün siz neyseniz biz de o..

KADRODA DÜŞÜNÜLMEYEN İSİMLER VAR  MI?
Kadroda düşünülmeyen oyuncular olup olmadığı sorusuna Karaman, "Geçen senden beri hizmet eden arkadaşlarımız var. Her oyuncu bizim için çok değerli bunun içerisinde üzülerek gönderdiğimiz oyuncular da dahil. Tüm gayretimiz onları kazanmak içindir. Zaman zaman antrenmana alırız orada eğitimlerini yaparlar. Hiç kimsenin beklemediği anda alırız eğitime devam ederler. Profesyonel yapılmamış olanlar var, profesyonel olanlar var. Bununla ilgili yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımızla fikir paylaşımı yapıyoruz. Camia olarak neye hazırsanız o da size hazırdır. Saha içerisindeki duruşumuzla mücadele enetmeyeceğimiz anlamına gelmez. Geçen seneyi yeterli görüp bir yanılgı içine düşersek handikapla başlamış oluruz. Tavır ve davranışlar gelişerek devam edecek. Trabzonspor sevdalıları olarak direkler, hocanın değişiklikleri olmasaydı gibi sözleri dediğin anda başladığımız noktaya geri döneriz. Söyle bir hedef olmalı. Doğru bir kadro mühendisliği başkanımızı zor durumda bırakmayacak ailemizin bir bireyi olmayı hak edecek. İnsan dediğimiz oyuncuları kadromuza katmak hedefimiz. Bu kadar profesyonel oyuncudan en çok bir şekilde üzerindeki külü alıp altındaki közü çıkaracağımız oyuncu varsa onlarla ilgili bir planlama içinde olmalıyız" dedi. 

Biz hiçbir zaman birilerini örnek alarak ayak izlerine basarak geçmeye çalışmadık. Bu şehir özel bir şehir bu şehirde yaşayan kasabı, hocası, memuru bu şehre yakışır bir görüntü içinde olmalı. Sondan 2 maç önce 19 bin taraftara oynadık. Son maçta sağ olsunlar geldik ondan bir önceki maç 18 bin oldu. Sen başar arkadan geliriz mi, yoksa sağında solunda, kavgada, dövüşte, cenaze de olan kültür mü diğeriyse bizden uzak dursun Trabzon halkı böyle böyle değiniz insansa her fırsatta bizimle olacak kendimizle ilgili bir endişemiz yok sizlerde de olmayacağına göre sen başarılı ol arkadan geliriz diye bir grupla mı geleceğiz. İkincisini tercih ederim" dedi. 

AĞAOĞLU: 3 - 4 OYUNCU İLE GÖRÜŞMELER..
Kadroya katılacak oyuncularla ilgili olarak konuşan Ağaoğlu: demek imza gerçekleşmedi. İmza töreni öncesi böyle bir açıklama yapmanın maliyetini bilmeyen varsa diyeyim yüzde 25 maliyet getirir. Bu konuda ısrarcı olmayalım. Bir şekilde sızmış olabilir yine zarar vereceksiniz. Şu kadarını söyleyeyim 3-4 oyuncu ile ciddi şekilde görüşmelerimiz ilerledi. Bunların isimleri veya maliyetleri veya milliyetleri ancak ve ancak yüzde 100 imza aşamasına geldiği zaman duyurulmuş olacak. Hocamız isimler vermiş o isimler bir yerde kaybolmuş. Her gün onlarca isimler çıkıyor bilmediğim tanıdığımız Macaristan, Arjantin'den geliyor. Sosyal medya sitelerinin alakalı sayfalarının dolması lazım. Bununda kamuoyunu çok yanlış yönlendirdiğini farklı bir algı oluşturduğunu görerek yazılmasında fayda olduğunu düşünüyorum. Yüzde 90 anlaşma noktasına vardığımız oyuncular var. Politikamızı bir kez daha söyleyim. Uefa'nın FFP anlaşmalarına da sadık kalmamız doğrultusunda biizm bu snee 2-3 maksimum 3. milyon Euro bonservis bedeli ödeme şansımız yok. Böyle bir şey yaptığımızda ihanet etmiş olurum geleceği karartmış olurum. Sadece borçlanma açısından değil. Takımımızın kulübümüzün lisans yönetmeliği FFP dışına çıkarak ihanet etmiş olurum. Yorumlara bakıyorum paranız yoksa niye geldiniz. Başkan dediğin transfer yapar. Yapılan transferlere kulüp şampiyon olmuş kadar sevinen bir kitle oluşturduk şu ana kadar. Bonservi bedeli olmayan, ya da maksimum 6 transfer harcanarak para, 3 diyorum ama ben 2 ile sınırlamak istiyorum. Böyle bir politika izlemek istiyorum. Hocamızın da söylediği gibi, geldiği günden bugüne tek isim empoze etmişliği yoktur. Bana şu nitelikte oyuncu lazım siz değerlendirin diye. Biz de en iyisini yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.. 

KARAMAN EKİBİNİ DEĞİŞTİRECEK Mİ?
Karaman: ekibimiz içerisinde rahatsızlık bir söz konusu değil devam etmek istiyoruz. Kamp ile ilgili hazırlığımız var. Belli dönemi burada geçmek istiyoruz. Genç oyucularımızı 1461 tesislerimizi kullanarak hazırlık aşamasında olup zaman zaman katacağımız genç oyuncular olacak. Bu aşamayı geçen arkadaşlarımız kampın devamında bizle olacak. Taslak olarak belli" dedi. 

GÖNDERİLECEK OYUNCU VAR MI?
Ağaoğlu: gönderilecek oyuncularla ilgili bir şey gelmedi. Kadromuza takviye yapmak ve muhafaza etmek. Beklentinin yüksek olduğunu biliyoruz. Gerçeklerden uzaklaşmamak lazım. Sizinle birlikte 4-5takım mücadele veriyor. Bu sene sorun yaşayan takımlar önümüzdeki sezon daha başarılı olabilir. 28 topun 28’i de içeri girer ama farklı sıkıntılarla karşılaşırız. Trabzonspor’un hem şansı ve şanssızlığı şu. Istanbul takımı birbirleri ile rakebat ettiği yerde biz kendimizle mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Tabiatımızdan kaynaklı bir olgu, bu caminın insanları olarak farklı kılan bir özellik pozitif olduğu gibi negatif özellikleri de var.  Bu sene oyuncu vermek düşüncesinde değilim. Lille kulübünün vereceği maksimum para teklif edilmiştir. Bu oyunculara ihtiyacımız var. Paramız var mı yok inancımız var" ifadelerini kullandı.