61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor, Süper Lig'in ikinci haftasında Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya geldi. Bordo-mavililer, sahasında ağırladığı rakibini 44. dakikada Abdülkadir Ömür ve 78. dakikada Pereira'nın attığı golle 2-1 mağlup etti. Malatya temsilcisinin tek golü ise 89. dakikada Eren Tozlu'dan geldi. 

 Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman ülke gündemine dikkat çekti. 

Karaman açıklamasında “Malatya iyi bir takım, bizi zorladıkları gibi her takımı zorlarlar. Sahada her yönüyle duruş gösteren, insan olmanın, bir camiaya ait olmanın bağlı olarak verdiğimiz görevleri yerine getirmeye çalışıyordular” dedi. 

ÜLKE GÜNDEMİ
 Ülke gündeminin futbolun önünde olduğunu düşündüğünü ifade eden Karaman, "Ülke gündeminin futbolun önünde olduğunu düşünüyorum. Bizi biz yapan değerleri kaybetmeye çalıştık. İnsanın insana zulmünü kabul etmek mümkün değil. Geç bu tarafa her gün şehit haberleri geliyor. Geçiyorsun orman yangınları var, bir fidanı ağaç haline getirmenin zorluğunu o insanlara göstermemiz lazım. Bizim mesleğimiz futbol onun içerisindeyiz kendimizce namuslu iş yapmaya çalışıyoruz. Ben bugün sizlerin aracığı ile sesleneyim. En büyük başarı en parlak fikir sade insandan daha değerlidir. İnsanımız çok değerlidir. Biraz daha birbirimizi türkün töresini yaşatma çerçevesinde birbirimizi destekleyelim” diye konuştu. 

ABDÜLKADİR’İN DURUMU
 Abdülkadir Ömür ile ilgili konuşan Karaman, "Abdülkadir Ömür’ün dizinde bir ağrı vardı, maçtan önce tekrar ağrıdığını söyledi. Maçın o bölümünde “şiddetlendi" dedi çıkarma gereği duyduk” ifadelerini kullandı. 

BİLİYORDUK
 Karaman, sözlerine şu şekilde devam etti: "Sistemleri ve takım taktiğini konuşurken birçok etkeni ele alabiliriz. Hazırlık evresinden çıktığımız andan müsabaka oynuyoruz. Malatya bizden daha erken lige başladı. Oyuncu özelliği olarak baktığımız anda çok puan alabilecek takım formatında. Oyun taktiği derken Malatyaspor’un böyle bir oyunla karşımıza çıkacağını biliyordu. Bizim takımımız zaten kaliteli takım topun bizde kalmasını sağladık. İkinci yarı iyi bir oyun oldu, farkı açabilecek pozisyonlar bulduk. Bizim maç boyunca taktiğimiz devre arası farklıydı maç sonu farklıydı tedbir hakkımızı kullandık”

1 TAKIM KÜME DÜŞSÜN TEKLİFİ
 Karaman’ın 1 takım küme düşsün teklifini değerlendiren Karaman “Futbolda öneriler biz teknik adamlar tarafından her daim verebilir. 10 yıl önce FIFA UEFA’ya oyun kuralları ile ilgili tekliflerim vardı. Futbol aklı oturur fikir birliğine varır. Ortaya herkesin onayladığı bir karar çıkar aksi durum zihinsel kirlilik olur. Bu önerinin tek bir cevapla geçiştirilmesini doğru bulmuyorum” diyerek sözlerini bitirdi.