İlk olarak söze başlayan Novak "Benim için Çek cumhuriyetine gire dönmek mutluluk. Trabzonspor’u burada temsil etmek büyük şeref. Yarın çok zorlu maç olacak. Her iki takımda tur atlamak istiyor, gruplara çıkmak istiyor. Her iki takımın da hedefi bu. Şansa bağlı olacağını düşünüyorum. Geçen sezon oynadığımız başarılı futbolu tekrarlayarak buradan iyi bir sonuçla ayrılacağımızı temenni ediyorum. "

Seyircisiz oynanacak? Avantaj mı dezavantaj mı?

Novak:  Elbette seyircisiz oynamak kimse için güzel bir duygu değil. Özellikle evime geldiğimde. Ama takımımızın avantaj. Bizim için avantaj oluşturacağını düşünüyorum. Buradan iyi bir sonuçla ayrılacağımızı düşünüyorum. Sparta, Trabzon’a stadyuma geldiğinde çok farklı şeyler yaşayacağını önceden söylemek istiyorum.

Sparta’nın lige başlangıcını nasıl algılıyorsun?
4 maçı takip ettim. Lig buradan erken başladı. Çek ligini takip etmeye çalışıyorum. Sparta konusunda hocama bilgileri verdim. Bu bilgilerin de tur atlamamıza yardımcı olacağını düşünüyorum

Ünal Karaman : Başlangıçlar her zaman için zordur. Biz geçen sene de tabiki Başakşehir maçını da kast edersek, belli bir bilinmezliğin içinde başlamıştık. Futbol aslında zor bir oyun değil. Doğru işler yapmak için sahada çaba sarf ediyoruz. Sahada en iyi kadroyla çıkıp kazanma adına gayret gösteriyorlar. Biz ilerleyen haftalarda kadro yapısının oturmasıyla beraber bir birimizi daha iyi tanımayla beraber, bizim için silah olan en önemli şeyin güven oluştu… 
Sadece saha içinde oynayanlar değil bizim kendi icimizden oynayan az forma şansı bulmuş oyuncuların da büyük katkısı vardı. 
Kendilerini saygı ve minnetle anıyorum. Bir Vahid’in, Luiz’in, Zargo’nun yerli arkadaşlarımız da dahil olmak üzere hepsinin geçen sene ki başarımızda katkıları var. Ayrılması onların mutluluğu açısından önemliydi. İsteriz ki oyuncumuz en fazla forma şansı bulacağı yerde olsun. Umuyorum ve bekliyorum ki bizi zorlayacak kayıplar olmaz. Geçen sene ki iskelet kadromuzdan 6 - 7 oyuncuyla çalışabildik. İlk hafta mağlubiyetten sonra yaptıkları revizyonla da eksiklerini gidermiş takımla karşılaşacağız. 
Biz hiç bir zaman mazeretlerin arkasına sığının olmadık. Yine çıkacağız. Kendi inancımız herseyini önünde olmak kaydıyla yarın ki müsabakaya hazırlandık. GEçen sene kaldığımız yerden daha üzerine koyarak zaman içinde eyeni katılan arkadaşlarımız var. 
Şuan itibariyle açık olmak gerekirse rakibimizin bizden daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim. Ama biz her zaman silahımızla her zaman ki gibi hazırız.

Mikel ve Alexander.. Bu futbolcularla konuşma şansın oldu mu? Yarın ki maça çıkacaklar mı?
NOVAK: Kendisi çok deneyimli futbolcu. Chelsea gibi kulüpte futbol oynadı. Bizim için büyük katkı olacak. Yarın oynar mı oynamaz mı bilmiyorum. Danimarka’da oynadığım takımdan hatırlıyorum. Şampiyonluk olduğumuz sezonda ki ben yarısında Trabzon’a geldim, kendisi de kaliteli futbolcu. Kendisini ekibimizde takımımızda Trabzonspor’da dört gözle bekliyoruz. 

Sparta’nın en tehlikeli yanı.. Yarın nasıl bir sonuçla ayrılmak isteniyor?
NOVAK: Sparta’nın büyük avantajı olarak ligin başlamış olduğunu ve 4 maçı çıktığını ve takımın oturmuş olduğunu algıygorum. Bize karşı avantaj. Hocalarını tanıyorum. Derslerini çalışmış, her bir oyuncuyu incelemiş analizleri yapmıştır. Biz geçen sezon oynadığımız futbolu oynayarak iyi bir sonucu ve olumlu bir sonucu varmak istiyoruz. Burada iyi bir sonuçla ayrılarak evimizde yani Trabzon’da işi bitirmek istiyoruz.

TRABZONSPOR NE KADAR HAZIR?
KARAMAN: 
Haziran’ın ortasında itibaren biz kamp yapıyoruz. Özellikle genç oyuncularımızla. Daha sonra bu genç oyuncularımızla bir etap daha ve diğer katılan oyuncularımızla Temmuz’un başında başlamak kaydıyla etap etap kamplarımızı devam ettirdik. Tabiki bunlar ne derece doğru ifade olacak o da tartışılır ama bahsettiğim 2 - 3 oyuncu dışında 90 dakika oynattığım oyuncu yok. Bir devreden başlayıp 60 - 70’e çıkardığımız oyuncularımızı oynattığımız dönem oldu. 
Bizim için artı olacak en önemli şey oyuncularımız üst limitlerini biliyoruz. Zor zamanlar içinde her hangi bir mazeret üretmeyip kendi değerlerini güçlerini motivasyonlarını üst düzeyde kullanmak bilinç ve olgunluğunu yakaladıklarını düşünüyoruz. Yarın ki bizim oynadığımız müsabakada her hangi bir mazeretimiz yok. Rakibimiz müsabaka oynadı, 4 oyuncusunu değiştirdi, gol attı yemedi falan artıları bir çok şekilde sayılabilir. Ama bizim de bahsettiğimiz inancımız, güvenimiz, sadakademiz, sevgimiz saygımız hepsi bütün açıkları kapatabilecek boyutta. Kendi içimizde ki oyuncularımızın, yeni katılan oyuncularımızın, takım içinde verebilecekleri ve uyumu noktası içinde küçük de olsa meraklarımız olacak. Zaman içinde onların çok daha iyi noktaya geldiği ortamda eksiklerinden arınmış, nereye kadar gidecek Trabzonspor olarak daha somut cevap vereceğiz. Mazeretimiz yok.

Ayrıntılar geliyor...