61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor ligde tam krizin eşiğinde. Teknik Direktör Ersun Yanal ise krizi önlemek için üç aşamalı bir planı devreye sokuyor. Yanal, hiçbir şekilde ben pes etmeyeceğim derken futbolcularının da bu anlamda morallerini yüksek tutmaya uğraşacak.
Yönetimin, takım ile yönetim adasında köprü olacak, Trabzonspor’un manevi değerini bilen futbolculara bunu hissettirecek bir eski futbolcunun menejer olarak görevlendirme düşüncesine Yanal, olumlu baktığının sinyalini verdi.
Trabzonspor’da krizin geçiştirilmesindeki ilk önlem bu olacak. Yönetimin bu önlemine ilaveten, Yanal kendi cephesinden de önlemler alıyor.
İşte, Yanal’ın üç aşamanı krizden çıkma yöntemi.

BİRİNCİ AŞAMA
Futbolcularla daha çok birlikte olunacak. Her ortamda her fırsatta, idman sonrası dinlenme anlarında da Yanal, futbolcular ile beraber olmaya özen gösterecek.

İKİNCİ AŞAMA
Medyada bire bir futbolcular üzerine yoğunlaşan eleştirilerden futbolcuların etkilenmemesi için gerekli moral motivasyon aşılanacak. Bunun için her futbolcuya öz güven aşılanacak.

ÜÇÜNCÜ AŞAMA
Form düşüklüğü olan, sorumluluktan kaçan takıma ve oyuna kendini vermeyen profesyonel davranmayan futbolculara karşı sert önlemler alınacak.