61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’da, bu hafta sonunda yapılacak kongrede yeni başkanını seçecek. Ancak bordo-mavililerde yeni gelecek yönetimi ağır bir borç yükü bekleniyor.
Bu durum ise bugün Denetleme Kurulu tarafından resmen açıklandı. Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor’un yeni yönetimini Mart, Nisan ve Mayıs ayları itibariyle acil ödemesi gereken paranın toplamda 70 milyon TL olduğunu açıkladı. 

Trabzonspor’un mevcut yöneticileri tarafından yapılan katkılarla ilgili bilgiler veren Ören, “Muharrem Usta 53,5 milyon TL, Gençağa Meriç’in 1,3 milyon TL, Coşkun Bülbül’ün 2,7 milyon TL, diğer yöneticilerinin de küçük rakamlarla birlikte 71 milyon TL yönetici katkısı görülüyor, bunlar içeride bulunuyor” dedi. 
Mart, Nisan ve Mayıs aylarında kim gelirse gelsin rutin ödemesi gereken rakamın 70 milyon TL olduğunu ifade eden Ören, şöyle konuştu: 
“Bu parayı sağlamak zorunda. Bu 3 aylık periyotta futbolculara ve Rıza Çalımbay’a borçlar 50 milyon TL, personel ve A takım yardımcı hocaların maaşları dahil 3,4 milyon TL. Bunlar 3 aylık süreçte doğacak olan ön gürülmüş rakamlar. Mart sonu itibariyle gecikmiş futbolcu borçları 66 milyon TL. Kulüplere borçlar 93 milyon TL, yapılandırmada giden oyuncuların borçları 48 milyon TL, menajer borçları 56 milyon TL, krediler ve dönem faizleri 390 milyon TL’dir. Mart sonu itibariyle vadesi geçmiş borçlar ve diğer borçlar dahil 285 milyon TL yani yeni gelecek yönetimin Mart, Nisan ve Mayıs’ta 70 milyon TL’nin dışında bütün borçları temizleme gayesiyle gelirse 285 milyon TL ödemek sorumluluğa ulaşmış olacak. Yönetici borçları 71 milyon vadesi geçmiş sayılır. Bu paranın 60 milyon TL’si Muharrem Usta’ya ait. Son Mart ayı içerisinde katkısı 12 milyon TL. Kongre kararı aldığı tarih itibariyle 12 milyon TL daha para katkısı sağlamış oldu.”