Ligde üst üste 3 yenilgiyle sarsılan Trabzonspor, hafta içindeki kupa mesaisinde amatör ligden rakibi Serhat Ardahan’ı 6-0 mağlup etmiş, biraz olsun moral bulmuştu. Karadeniz ekibini asıl hayata döndüren maç ise Konyaspor mücadelesi oldu. Konya-Karabük-Akhisar-Galatasaray’dan oluşan zor seriye önceki akşam başlayan Bordo-Mavililer, Aykut Kocaman’ın öğrencileri karşısında zaman zaman zorlansa da 90+5’te gelen golle 3 puana uzandı. O golü getiren serbest vuruşun sahibi olan ve maç sonunda gözyaşlarını tutamayan Yusuf Erdoğan, galibiyetin ne kadar önemli olduğunu net cümlelerle vurgulayıp tüm takımın duygularını şöyle tercüman oldu: Sevincimizi abartılı bulanlar olabilir ama bu 3 puanın anlamını ancak yaşadığımız sıkıntıları bilen anlar. Bu ve bundan sonra alacağımız galibiyetler, üzdüğümüz Trabzon insanına armağan olsun...

Kutladı, izin verdi

Zorlu randevuda gelen 3 puan futbolcular ve taraftarlar kadar yönetim kanadıyla teknik direktör Ersun Yanal’ı da mutlu etti. Yaptığı itirazlar sebebiyle tribüne gönderilen Bordo-Mavililer’in hocası, son düdüğün ardından soluğu öğrencilerinin yanında aldı. Futbolcularını tek tek kutlayan Yanal, “Sizlerle gurur duydum. Bu tabloyu düzeltecek olanın da sözler olduğunu söyledim hep. Bugünden sonra her şey daha başka olacak, gidin ve huzur içinde dinlenin” ifadeleriyle takıma 1 gün izin verdiği öğrenildi.

‘İhtacımız vardı’

Bu galibiyet, stresli günler geçiren Başkan Muharrem Usta’nın da yüzünü güldürdü. Yakın çevresine 3 puanı değerlendiren Bordo-Mavililer’in patronunun, “Tabi ki bir galibiyetle bayram yapacak bir camia değiliz. Ancak psikolojik olarak futbolcularımızın böyle bir 3 puana ihtiyacı vardı. Onların özgüveninin yükseleceğine, önümüzdeki haftalarda işimizin daha kolay olacağına inanıyorum” mesajlarını gönderdi.