61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’un bugün yapılan Divan Genel Kurulunda konuşan Başkan Muharrem Usta, tüzükde yapılacak değişiklikle bordo-mavililere aday olacak başkan ve yöneticilerin mal varlıkları ile sorumlu olacağı söylemesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Bu söyleme ilk itiraz ise Trabzonspor Divan Başkanlar Kurulu Başkanı Ali Sürmen’den geldi. Sürmen, şirketlere atanacakların mal varlıkları ile sorumlu olması gerektiğini kaydetti.  Sürmen, “şirketlere atanacak adamlarla ilgilidir, ilgili olması gerekir. Şirketlere atanan kişiler mal varlıkları ile sorumlu olacak. Onun için oraya atanacak kişilerin vasıflarının iyi belirlenmesi lazım. Öyle yazdınız birisini adamın üzerine hiç bir şey yok. Ne olacak. Onun için tartışılacak konulardır. Ama olması gerekir. Taahhütname şarttır. Ama atanacak kişilerin vasıfları tartışılması gerekir, şirketlere” dedi.

Yönetime girecek isimlere böyle bir şart getirilmemesi gerektiğini kaydeden Sürmen, “Yönetime öyle bir şart getiremezsiniz. Çünkü yönetimde her spordan anlayan olacak, hukukçu, mali olacak, idari bilgisi olan, alt yapıyı bilen olacak. Onlardan ne taahhütnamesi isteyeceksiniz. O zaman kimse girmez yani” dedi.
Usta’nın tüzük ile ilgili söylemlerini nasıl bulduğu sorusuna ise Sürmen, “Uygulamayı göreceğiz. Çok dinledik onları biz” ifadelerini kullandı.