Spor Toto Süper Lig'i 55 puan ile 5 sırada tamamlayan Trabzonspor'un son 6 sezonuna 8 teknik adam damga vurdu. Teknik Direktör Ersun Yanal ve Hami Mandıralı gibi isimler ise bordo-mavili takımı çalıştırma fırsatını söz konusu süre içerisinde iki kez yakalamalarına rağmen başarılı olamadılar. Teknik Direktör Şenol Güneş'in ardından Trabzonspor'da sırasıyla Tolunay Kafkas, Mustafa Reşit Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halilhodziç, Ersun Yanal, Shota Arwaladze, Sadi Tekelioğlu, Hami Mandıralı, Ersun Yanal ve Rıza Çalımbay gibi isimler görev yaptı. 

Süper Lig'de yaptığı teknik adam değişiklikleriyle gündeme gelen ve bu konuda bir türlü istikrarlı görüntü sergileyemeyen Trabzonspor, 6 sezon içinde 10 kez teknik direktör değişikliğine gitti. Söz konusu dönem içinde bir yıla bir teknik adam sığdıramadığı görülen Karadeniz ekibinde, Teknik Direktör Şenol Güneş'in ardından ise yüzde 50 ortalamasını 3 teknik adam geçebildi. 

Mustafa Reşit Akçay, Sadi Tekelioğlu ve Rıza Çalımbay yüzde 50 ortalamayı geçebildi 
Trabzonspor'un son 6 sezonunda görev yapan 8 teknik adamın görevde bulundukları sürede oynadıkları resmi maçlara bakılarak yapılan araştırmada Tolunay Kafkas, Hami Mandıralı, Vahid Halilhodziç, Ersun Yanal, Shota Arweladze isimler yüzde 50'nin altında kalan teknik adamlar oldu. Mustafa Reşit Akçay, Sadi Tekelioğlu ve Rıza Çalımbay yüzde 50 başarı ortalamasını geçen isimler oldu. 

Yerli teknik adam 
Yabancı bir teknik adamla çalışmanın bu süreçte sıkıntı doğracağını düşünen genel koordinatör Özkan Sümer, takımı yerli bir teknik adama teslim etmesi bekleniyor. Çeşitli alternatiflerinde gündeme geldiği Karadeniz ekibinde, Sümer'in yabancı teknik adam konusundaki tutumunda bir değişiklik olmadığı takımın yerli bir teknik adama emanet etmek için çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü belirtiliyor. Yönetimle de sürekli irtibat halinde olan tecrübeli ismin bordo-mavili kulübün yapısına uygun bir hocayı takımı emanet edecek. 

Yönetim Teknik Direktör Konusunda titiz hareket ediyor 
Teknik direktör Rıza Çalımbay'ın, Trabzonspor'dan ayrılmasından sonra , futbol genel koordinatörü Özkan Sümer'de teknik adam konusundaki tercihi titiz bir şekilde yürütüyor. Bu konuda tek yetkili olan Sümer'in önümüzdeki bir kaç gün içersinde bordo-mavili kulübü çalıştıracak yeni teknik adamın ismini açıklaması bekleniyor. Bordo-mavililerin Şenol Güneş isteği devam etse de gündeminde ise Tolunay Kafkas, Samet Aybaba, Sadi Tekelioğlu, Mustafa Reşit Akçay ve Giray Bulak gibi isimlerin bulunduğu belirtiliyor. 
Trabzonspor'da son 6 sezonunda görev yapan teknik adamların oynadıkları resmi maçlar ve aldıkları sonuçlar göre bakıldığında bordo-mavililerdeki teknik adam istatistikleri istenilen seviyede olmadığı görülüyor. 

O G B M Ortalama 
Tolunay Kafkas....: 20 9 1 10 yüzde 45 
Mustafa R. Akçay: 33 17 8 8 yüzde 51 
Hami Mandıralı..: 33 11 7 15 yüzde 43 
Vahid Halilhodziç: 14 4 8 2 yüzde 28 
Ersun Yanal.........: 86 37 24 25 yüzde 41.86 
Shota Arvaledze..: 15 6 3 6 yüzde 40 
Sadi Tekelioğlu...: 12 8 1 3 yüzde 66 
Rıza Çalımbay.....: 28 16 8 7 yüzde 53.33