Trabzonspor’da ilk derbi zaferine Galatasaray maçını kazanıp imza atmak isteyen teknik direktör Hami Mandıralı, zafer planını hazırladı. Derbi öncesinde Galatasaray’ın Lazio ile oynadığı Avrupa Ligi maçını izleyen Mandıralı, bol bol not tutarak adeta 3 puanın şifrelerini çözdü. Lazio karşısında savunma güvenliğini ön planda tutan bir kadro ile sahaya çıkan Galatasaray’ın kendileri ile oynayacakları maçta bu tablonun farklı olacağını bilen Mandıralı, planını buna göre yapıyor.
Kalabalık savunmaya rağmen Lazio’nun duran toptan golü bulduğunu oyuncularına anlatan Mandıralı, duran toplarda uzun boylu oyuncularının ileri çıkmasını istedi. Orta alanda özellikle Selçuk ile Sneijder’in kesinlikle rahat bırakılmaması yönünde sık sık uyarılar yaptı. Görev almaları halinde Yasin ve Olcan için de aynı uyarıyı yapan Mandıralı, “Bu oyuncuların arkadaşları ile bağlantılarını kestiğimiz anda oyun üstünlüğünü elimize alırız” dedi.
Burak’ın ayrılışı, Sinan’ın sakatlığının ardından Galatasaray’ın gol bölgesinde sıkıntılı olduğunu da oyuncularına söyleyen Mandıralı, “Ancak Umut gibi yıpratıcı, Podolski gibi son vuruş ustası isimleri var. Podolski’nin yüzünü kaleye döndürmeyin. Buna müsaade ettiğinizde sorun yaşayabiliriz” diyerek savunma oyuncularını da uyardı. Savunmada risk istemeyen Mandıralı, “Yardımlaşarak ve her alanda paslaşarak hücuma çıkalım” dedi.
 
Mandıralı, orta alanda Erkan, Marin, Özer ve Sefa’dan birbirlerine yakın oynamalarını da isterken, “Oyunun kilidini açmak sizin elinizde. Birbirinize yakın oynayın sürekli boş alana kaçın. Muhammet’e yapacağınız ikramlar ve sizin çıkışlarınız arzuladığımız golü bulmamıza katkı yapacaktır. Ceza sahası çevresinden de kaleyi gören açı bulduğunuzda şut atmaktan çekinmeyin. Tüm bunları takım ruhu ile yaptığımızda İstanbul’dan zaferle döneceğimizden hiç şüphem yok” diye konuştu.