61SAAT HABER SERVİSİ -  Karaman, “İnsanlar üzerinden belli rekabet ortamı içinde tartışılarak ortaya istatistik koyulmasını doğru bulmam. Meslektaşımızdır. Ben buraya gelmeden önce Karabük’te hocalık yaptım, puan dahi alamadım. Siz oraya puan istatistiği olarak bakarsanız kendi düşüncenizi yansıtırsınız. 
Bir hocaya veriyorsun çok iyi bir kadro... Ev hanımızın sana kıyma vermiyorlar, soğan vermiyorlar. “Hamuru verdik al bundan mantı yap” Bu böyle bir şeydir. Zaman zaman bunu görüp değerlendirmekte fayda var. Artık Türkiye’de görev yapan meslektaşlarımız 3 aşağı 5 yukarı benzer eğitimlerden geçiyor. Biri attı biri vurdu. Bunu değiştirdi bunu almadı. Futbol bu değil. Aslında gazetecilik yapıyorsunuz, toplumu bilgilendirme yapıyorsunuz özde kul hakkı yiyorsunuz. 
Konyalı olmam benim gururum. Ata toprağım. Anamı babamı o topraklara emanet ettim. Belki yarın bizde o toprağa gireceğiz. Mevlana’yı emanet ettiğim şehir. Konyalı olarak Trabzonspor’a hizmet ediyorum. Konyaspor’un küme düşme gibi durumu olsa camiaya ihanet etme şansım olmaz. Aynı şekilde Konya’nın başında buraya gelsem Trabzonspor şampiyon olsa yenmek için elimden geleni yaparım. Aykut hocayla müsabaka yapmışım. Aykut hocayı yenmişim, o beni yenmiş. O tarz kıyaslamaları doğru bulmuyorum. 

KOCAMAN’IN AÇIKLAMALARI
Maç sonunda Aykut hocam Konyaspor’da korner üzerinden açıklama yaptı. Bizde farklı istatistikler koyabilirdik ortaya. Ama eğer konuşuyorsak  konuşuyorsak aynı maçın 10. Dakikasında Jahovic’in ayağından çıkan top var o da bize verilmeliydi. Hakem üzerinden yorumlamak gerekirse Ankaragücü maçında benim 2 puanım gitti. O bu kadar gündem olmamışken bir tane korner pozisyonunu gündeme taşımayı doğru bulmuyorum. Bundan da Trabzon ve Konya şehirlerinin rekabet, kırma dökme bir birine hakaret şeklinde algılanmasını istemem. Bir tanesi doğup büyüdüğüm şehrim, bir tanesi de yıllardır hizmet ettiğim kendimi parçası gibi gördüğüm Trabzon şehri.. Yan yana müsabaka seyretsinler, alkışlayıp kucaklaşsınlar. Zaman zaman bizde bu sorunu yaşıyoruz. Bu Türk sporunun sorunu. Bunu farklı açıdan değerlendirmek lazım” dedi.