61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

 Disiplin Komitesi'nin, Süper Lig'in 2010-11 sezonuna ilişkin yapılan başvuru dosyasını reddetmesinin ardından Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuran Trabzonspor'a ret yanıtı geldi.
Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, konuyla ilgili olarak 61saat'e açıklamalarda bulundu.

ADALETSİZ BİR KARAR

Kararın adeletsiz olduğunun altını çizen Bülbüloğlu " Karar tamamen adaletsiz ve taraflı bir karar.  CAS bülteninde iki ay önce temiz futbol için kaç yıldır verdiğimiz mücadeleyi örnek gösteren CAS, bugün reddediyor. Bu kabul edilebilir değil. Temiz futbol adına Trabzonspor'un verdiği mücadeleyi anlattı, asıl şampiyonun Trabzonspor olduğunu yazdılar. Ben de 'Böyle bir yer' diye çok ümitlenmiştim ama adaletin olmadığı bir yermiş. Kendi menfaatlerine dokunduğu zaman adaletsiz, adaletten uzak taraflı karar veriyor. Bize 2 Ağustos’ta bildirileceğine dair yazı gelmişti. Çok ani oldu. “ dedi.

UEFA VE FIFA'DA ÖNÜMÜZ KAPANDI

UEFA ve FIFA'da önlerinin kapandığını söyleyen Bülbüloğlu "CAS davamızda her şey ortaydı, Fenerbahçe ve ilgililer bizim karşımızda zayıf kalmış ve ortaya bir veri koyamamıştı. Orada davayı yöneten hakimler de bunun farkındaydı.  Bu davadan çok umutluydum, başından beri takip ettiğim bir süreçti. Verilen bu adaletsiz karar sonucu FIFA ve UEFA’da önümüz tamamen kapandı." dedi.

Trabzonspor’un herhangi bir başvuru yapıp yapmayacağı ile ilgili de konuşan Bülbüloğlu “Bundan sonraki süreç için başkanımız ve yönetim kurulumuzla bir karar vereceğiz. Karar şu anlık çok yeni. Önümüzde gidebileceğimiz bir çok yol var ve bunlar bize önerilmişti, toplantımız sonucu tüm bu konuları ele alacağız” dedi.