61SAAT SPOR SERVİSİ - ÖZEL HABER- Hasan Tüncel

Trabzonspor Rıza Çalımbay’ın gelişi ile hem ligde hem de ekonomik tablo da zirveye çıkmaya devam ediyor. Üst üste alınan galibiyetler ile ligin4. Sırasına kadar çıkmayı başaran Bordo Mavililer bu mücadelelerde inanılmaz bir gelir elde etti.

Bilet satışları, TS Club satışları ve galibiyet primleri ile kasasını dolduran Bordo Mavililer 5 maçlık haftaya bakılınca ligin en çok kazanan takımı olmayı başardı.

Akyazı Stadyumu'nda 25 bin taraftar ortalaması ile oynayan Bordo Mavililer 5 maçlık seriden 21,2  Milyon TL'lik çılgın bir gelir elde etti.

İŞTE O MAÇLAR

2-1 kazanılan Galatasaray mücadelesi ile başlayan seride 35 bin taraftar toplayan Bordo Mavililer bu mücadeleden 4.1 milyon TL  gelir elde etmişti.

4-3 kazanılan Osmanlıspor mücadelesi ile serisini sürdüren Trabzonspor bu mücadeleye 19 bin Bordo Mavili taraftarı getirmiş ve 2.8 milyon TL gelir elde etmişti.

3-0 kazanılan Antalyaspor mücadelesinde serisine bir maç daha ekleyen Bordo Mavililer bu mücadeleye çektiği 25 bin taraftardan tam 4 milyon TL gelir elde etmişti.

Son olarak Akyazı’da oynanan ve 1-0 kazanılan Bursaspor mücadelesine 33 bin taraftar çeken Trabzonspor bu mücadeleden de 4,3 milyon TL kasasına koymayı başardı.

AKYAZI’DA 15 MİLYON TL

Böylelikle Rıza Çalımbay’ın gelişinin ardından Akyazı Stadyumu’nda oynanan 4 mücadelede Bordo Mavilililer 15, 4 milyon TL kasasına koyarak adeta Trabzon’da para bastı.

DEPLASMAN SERİSİ 6 MİLYON TL

Deplasmanda oynanan Kayserispor beraberliği, Sivasspor galibiyeti, Kasımpaşa galibiyeti ile de kasasına 6 milyon TL daha koyan Bordo Mavililer kolay kolay ulaşılamayacak bir rekora daha imza atmış oldu.

21,4 MİLYON TL

Üst üste 5 maç kazanan Bordo Mavililere böylelikle kasasına 21,2 Milyon TL koymuş oldu.

GELİRLER TEMLİKTE

Trabzonspor böylesine tarihi gelirler elde ederken giren sıcak paraların yayın gelirleri Denizbank’a giderken Seyirci gelirleri de Aktifbank’ta kullanılan kredilere gidiyor. Bu ödeme yöntemi ile Bordo Mavililer kredi kullanabilme limitini arttırıyor.