Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nin ardından Süper Lig yarışına da çok erken havlu atan Trabzonspor'da son haftalarda hedef tahtasında yer alan teknik direktör Ersun Yanal, bu kez açıklamasıyla tepki çekti. Kulüp resmi sitesi, deneyimli hocanın taraftarı çıldırtan sözlerini makasladı.

Süper Lig'de inişli çıkışlı bir grafik çizen Trabzonspor, konuk ettiği Akhisar Belediyespor'u 2-0 mağlup etmeyi başardı. Geçtiğimiz hafta boyunca, 'mağlubiyet halinde istifa edebilir' şeklindeki haberlerle gündeme gelen teknik direktör Ersun Yanal, 3 puan ile üzerindeki baskıyı biraz olsun hafifletse de bu kez saha sonucu değil, maç sonu açıklamasıyla camianın sert tepkisini çekti.
 
"TRABZONSPOR'UN 30 YILLIK BEKLENTİSİ VAR"

Karşılaşmanın ardından basın toplantısı düzenleyen Yanal, futbolcuların performansı ve kendisine yönelik eleştirilere, "Trabzonspor'un 30 yıllık beklentisi ve hedefi var. Bu beklenti ve hedef benim ilk geldiğimde de konuştuğumuz gibi birlikte yürünecek bir hedef, tek başına gidilecek bir hedef. Keşke tek başıma ben geldiğimde bir düğmeye bassam da bunu halledebilsem" yanıtını verdi. Bu açıklama sebebiyle bordo-mavili taraftarlar, özellikle sosyal medya üzerinden tecrübeli hocaya adeta isyan etti.
Her fırsatta "2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor" diyen Kulüp Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve aynı fikri savunan yöneticilerin aksine futbol takımının teknik direktörünün, 30 yıllık şampiyonluk beklentisine vurgu yapması dikkati çekti. Trabzonsporlular, hem taraftarlar hem de yönetim ile ters düşen Yanal'ın, 'yeniden yargılanma' ile devam eden 'futbolda şike' davasını yok saydığını iddia etti.
 
AÇIKLAMA VAR, '30 YIL' HİÇ YOK
Radikal Gazetesi'nin haberine göre; Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesi ise söz konusu açıklamayı keserek yayımladı. Ersun Yanal'ın maç sonu açıklamalarına detaylı bir şekilde yer veren kulüp sitesi, '30 yıllık kupa hasreti' ile ilgili sözlere yer vermedi. Bu tavır, yönetim ve teknik kadro arasında ciddi bir görüş ayrılığı yaşandığı vurgusunun önüne geçmek ve öfkeli taraftarları sakinleştirmek için bir adım olarak yorumlandı.
 
YEREL BASIN VE SOSYAL MEDYADAN TEPKİ: SKANDAL

Trabzon yerel medyası, Ersun Yanal'ın, bordo-mavili takımın 2010-2011 sezonundaki şampiyonluğunu görmezden geldiğini belirterek, bordo-mavili hocanın sözlerini 'Skandal' olarak nitelendirdi. Taraftarlar da sosyal medyada bu açıklamaya tepki gösterdi:
@haydevira: Ersun Yanal'a göre 2040-2041 sezonundayız.
@61Dege: Ersun yanal 30 yıl şampiyon olamadığımızı mı söylemiş? Neden şaşırıyorsunuz ki, bunu gelmeden önce de söylüyordu.
@ulas_ugras: Yanal'ın maç sonu "30 yıl" açıklaması, kendi gerçeklerimizi yüzümüze vuruyor aslında! Yola çıktıklarını yolda bulduklarınla değişmeyeceksin!
?@TS_Lovers: Teknik Direktörümüz Ersun Yanal'a hatırlatalım: Trabzonspor 30 yıldır değil, -bu sezon dahil- 4 yıldır şampiyon olamıyor.
 
TFF'YE GÖRE 31 YIL ÖNCE ŞAMPİYON OLDU
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tescil kayıtlarına göre, Süper Lig'in 5 şampiyonundan biri olan Trabzonspor, son şampiyonluğunu 1983-1984 sezonunda, yani tam 31 yıl önce yaşadı.