Trabonspor, Bursaspor'dan İstanbul Büyükşehir Belediyeye giden ancak burada forma şansı bulamayan Turgay Bahadır ile ilgileniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye'de Webo'nun yedeği konumunda bulunan Turgay Bahadır ile ilgili görüşmelerin devam ettiği ifade edilirken Belediyenin uçuk teklifi karşısında Trabzonspor'un düşünmeye geçtiği ifade ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye'nin Trabzonspor'dan Turgay Bahadır'a karşılık Volkan'ı istediği yada 3 milyon para istediği ifade ediliyor. Ancak Trabzonspor özellikle 3 Milyon Euro’yu vermek istemiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Turgay için Bursaspor'a 1 milyon Euro bonservis bedeli verirken, Trabzonspor'dan istenen 3 milyon Euro abartılı olduğu ve transferin bu noktada çıkmaza girdiği kaydediliyor.

Turgay Bahadır ile ilgili olarak Trabzonspor’un futbolcu izleme komitesinin elinde 3 olumlu rapor bulunuyor. Bahadır’ın alınması konusunda Tolunay Kafkas’ın da Başkan Sadri Şener’e olumlu görüş belirttiği de ifade ediliyor.

Transfer pazarlığı ile ilgili görüşmeler devam ederken As Başkan Nevzat Şakar bildik açıklamasını yaptı “Böyle bir görüşmemiz yok”

Şakar, pazarlığın medyaya sızmasından sonra böyle bir açıklama yaparak fiyat indirimi konusundaki ısrarında elindeki gücü kaybetmek istemiyor.

TURGAY BAHADIR KİMDİR?

Kulüp takımları kariyeri

Turgay Bahadır,futbol kariyerine First Vienna FC 1894 takımının alt yapısında başlamıştır.Daha sonra Rapid Wien alt yapısına transfer olmuştur.(2000) yılında Rapid Wien kulübü ile profesyonel sözleşme imzalamış ve bu kulüpte 3 sezon futbol oynamıştır.(2003) yılında Lustenau kulübüne transfer olmuş ve bu külpte de 3 sezon futbol oynamıştır.(2006) yılında ise Schwanenstadt kulübüne transfer olmuştur.Bu kulüpte 1 sezon futbol oynamıştır.
2007-2008 sezonunda Avusturya'da bir dönem takım çalıştıran Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ın futbolculuk döneminde kendisine rakip olan Turgay Bahadır'ı takımında görmek istemesi üzerine SC. Schwanenstadt takımından Kayserispor'a transfer olmuştur.2009 yılında Kayserispor Turgay ile maddi problemler yüzünden sözleşmesini tek taraflı fesh etmiştir.Turgay yeni sezon için Bursaspor ile 3 Yıllıgına anlasmıstır..
Orta Saha'da kanatlarda oynamasına rağmen Tolunay Kafkas,(2008-2009) sezonunda Turgay Bahadır'a forvet mevkiinde görev vermiştir.
Turgay bunun üzerine Bursaspor'un dikkatini çekmiş ve 2009 yılında Bursaspor'a transfer olmuştur. 2012 yılına kadar toplam 113 maçtagörev yapan ouncu 28'de gol atma başarısı göstermiştir. 2012 yılında ise Portekiz'li antrenör Carlos Carvalhal'ın çalıştırdığı İstanbul BB'ye transfer olmuştur.

Millî Takım Kariyeri

Turgay Bahadır 2 kez Avusturya U-21 forması giymiştir.
Çıkardığı başarılı maçlarla, attığı ve attırdığı goller ile Türkiye Milli Futbol Takımı'nın 2010 Dünya Kupası grup maçlarında oynayacagı Bosna Hersek ve Estonya maçlarının kadrosuna dahil edilmiştir. Ancak ne yazıkki Turgay Bahadır daha önce Avusturya Milli Futbol Takımı ile 2 maça çıktığı için FIFA'nın aldığı kararla Türkiye Milli Futbol Takımı kadrosundan çıkartılmıştır. Sonra yine Türkiye milli takımına girmişti ve 2 maça çıkmıştır.
FIFA'nın son aldığı karar ile Turgay Bahadır'a Türk Milli Takımı izini çıkmıştır.(Yaş sınırı farketmeksizin A Millî takımda oynamayan oyuncu millî takımını değiştirebilir.). Milli takımının 2010 Haziranın'da ABD'de yapıcağı turnuvada 23 kişilik kadroya girmeyi başarmıştır. 22 Mayıs 2010 tarihinde Çek Cumhuriyeti ile yapılan hazırlık maçında 57. dakikada Nihat Kahveci'nin yerine oyuna girmiştir.