Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin, sezon sonu sözleşmesi biteecek teknik direktör Ünal Karaman'dan memnun olduklarını ve yeni sezonun planlarını da birlikte yaptıklarını söyledi. Şahin, "Ünal hoca çok zor şartlarda takıma geldi. O bizim evladımız zaten. Yıllardır kulübün içinde olmuş, çeşitli görevler yapmış bir isim. Ünal hocadan memnunuz. Kendisi de bunu biliyor. Yeni sezonun plan ve programını yapıyoruz. Hemen her gün oturup, 'Neler yapabiliriz?' diye konuşuyoruz. Transfer komitesini kurduk. Ünal hoca ile Hüseyin (Çimşir) hoca da dahil komiteye. Gelecek sezon için ciddi toplantılar yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Önemli maçlarımız var. Kimsenin kafasını bulandırmaya gerek yok" dedi.

HAKEMLERDEN DERTLIYIZ
Sezon başında Slovenya kampına sıkıntılı başladıklarını hatırlatan Şahin, "Transferleri biraz geç de olsa yaptık. Hepsi sağolsunlar takıma katkı sağladılar. Bu konuda Ünal hocayı tebrik etmek istiyorum. O kaynaşmayı gayet iyi yaptı. Sezon içinde sakat, cezalı oyuncularımız oldu. Yine de futbolcu arkadaşlarımız ilk yarıyı özverili, iyi şekilde bitirdiler" diye konuştu. "Daha sonra hakem hataları devreye girdi" diyen Şahin, "Tahmini 15 puanın üzerinde kayıpla bugüne geldik. Bugün aldığımız puana 15 eklendiğinde nerede olacağımızı kamuoyunu biliyor. Her şeye rağmen şu anda bulunduğumuz dördüncülük gayet iyi. Onun için teknik heyete, futbolculara, özellikle taraftarlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

MENAJERE DEĞİL KULÜBE TEKLİF
Şahin, Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı'ya ciddi transfer önerileri gelmesi halinde yönetim kurulu olarak bu konuyu değerlendireceklerini belirtti. Abdülkadir ve Yusuf'un mukaveleli futbolcuları olduğunu ifade eden yönetici, "Eskisi gibi menajerle değil, önce kulübe yazılı bir teklif geçilmesi gerekiyor. Sonra menajerleri çağrılıyor. Biz onlardan memnunuz. Kadromuzun içindeler. Onlarla devam ediyoruz" dedi.

ORTALAMASI 1.69
Ünal Karaman 6 yılık süreçte en uzun çalışan iki teknik adamdan biri oldu. 2012-13 sezonunun 19. haftasından sonra 87 haftalık serüvenin ardından Şenol Güneş ile vedalaşan Fırtına'da sonraki süreçte 42 hafta ile en uzun süre kalan isim Ersun Yanal. Ünal Karaman 1.69 puan ortalamasıyla Ersun Yanal (1.54) geçti, Şenol Güneş'in ise (1.76) gerisinde kaldı.

EKUBAN VE RODALLEGA İLE DEVAM
Yönetici Şahin, Leeds United'dan satın alma opsiyonuyla kiraladıkları Ekuban konusunda mayıs sonuna kadar zamanları olduğunu kaydederek, "Görüşmelerimiz devam ediyor. Ekuban, Trabzon'u seviyor. Biz de onu seviyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde de kadromuzda yer alacak" açıklamasını yaptı. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Rodallega'nın menajeriyle konuştuklarını da aktaran Şahin, "Rodallega, bize büyük katkılar yapıyor. Biz onu seviyoruz, o da bizi seviyor. Ona teklifimiz olacak" şeklinde konuştu