TRABZON (AA) - ATİLLA KURTOĞLU - Trabzonspor Kulübü tarafından, 2005 Haziran'da vefat eden sanatçı Kazım Koyuncu'nun taraftarlığının anlatıldığı belgesel çalışması yapılıyor.

Karadeniz ekibinin Koyuncu için hazırlattığı belgeselin çekimlerine, İstanbul'da başlandı. Çekimler daha sonra, Trabzon ve doğduğu yer olan Artvin'in Hopa ilçesinde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 3 aylık bir çalışma ile hazırlanan 30 dakikalık belgesel, Koyuncu'nun 45. yaş günü olan 7 Kasım'da, video paylaşım sitesi YouTube'daki Trabzonspor'un sayfasında gösterime girecek.

Belgeselde, Kazım Koyuncu'nun neden ve nasıl Trabzonspor taraftarı olduğu, farklı boyutlarıyla ele alınıyor.

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit Alp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çalışmada, Karadeniz'in hırçın, şair ceketli çocuğunun bordo-mavi renklere olan tutkusu, hayata ve futbola bakışındaki paralellikler ilk defa detaylı bir biçimde irdeleniyor." dedi.

Koyuncu'nun Trabzonspor için yaptığı iki marşın ayrıntılı hikayesi ve kulübe yönelik diğer projelerinin de belgesel kapsamında ele alındığını belirten Alp, sanatçının arkadaşlarıyla ve ailesiyle görüşüldüğünü söyledi.

Trabzonspor'un, saha içindekilerin yanı sıra saha dışında kahramanlarının bulunduğunu ifade eden Alp, Kazım Koyuncu'nun da bunlardan biri olduğunu vurguladı.

Alp, Koyuncu'yu taraftarlarının sahiplendiğini ifade ederek, "Kazım Koyuncu'nun Trabzonspor için yaptığı çok önemli besteler var. Trabzonspor'un hafızasını oluşturan marşları, böyle değerli, böyle kıymetli eserleri kazandırdığı için Kazım Koyuncu çok kıymetlidir." diye konuştu.

Koyuncu'nun bunları tamamen gönülden bir taraftarlık ilişkisi içinde hiçbir maddi karşılık beklemeden yaptığını dile getiren Alp, şunları kaydetti:

"Kazım, Trabzonspor'a, hiçbir maddi karşılık beklemeden kulübümüze mal olan birbirinden güzel iki marş hediye etti. İnanıyoruz ki hayatta olsaydı Trabzonspor için üretmeye devam edecekti. Kazım'a bir gönül borcu olarak biz de onun Trabzonspor sevgisini anlatan kısa bir belgesel hazırlıyoruz. İnşallah 7 Kasım'da Kazım Koyuncu'nun 45. yaş gününde belgesel çalışmamızla, bu güzel insanı bir defa daha özlem ve sevgiyle hatırlayacağız. Taraftarımızın kıymet verdiği her şeye biz de kıymet veriyoruz. Taraftar için bu kadar değerli, Karadeniz için Karadeniz müziği için üreten bir insanın statlarda, tribünlerde yerini alması çok önemli."